UMCU – Dag “-6 ” Een goede dag!

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Hele goede dag

Vannacht eindelijk weer goed geslapen.

Vandaag is begonnen met fludaradine, de chemo die in het beenmerg extra ruimte moet maken voor de stamcellen. De dosis loopt binnen een half uurtje in en er is verder geen extra (spoel) vocht nodig. Dolf mag een gedeelte van deze dag zonder infusen “rondlopen”.  Het is veel eenvoudiger om te douchen zonder infuus-toren met je mee te slepen! Nu er geen infuus is aangesloten, mag Dolf ook even de afdeling af.

Dolf’s ouders (83 en 87) waren op bezoek en met z’n vieren zijn we  naar de lunchroom op de 1e verdieping gegaan. Voor de zekerheid een rolstoel mee, maar Dolf had hem niet nodig. We hebben daar om 12.00 uur met elkaar een broodje gegeten: wat kun je in deze situatie toch genieten van kleine dingen… Het was heel bijzonder.


Conditie

Dolf heeft helemaal geen pijn. Krijgt wel paracetamol, omdat dat bij de chemo hoort (tegen bijwerkingen). Op de chemo reageert hij tot nu toe niet verkeerd, geen extreme bijwerkingen.
Geen koorts. 

Het gewicht is nu weer iets hoger, maar dat komt ook wel doordat hij wat vocht vasthoudt.  De komende dagen wordt er geen extra vocht via het infuus gegeven, dus waarschijnlijk komt dat vanzelf goed.
Zijn eetlust is ook prima in orde. De diëtiste is langs geweest en heeft bekeken, wat hij nu aan calorieën en eiwitten binnenkrijgt, maar op dit moment gaat het goed. Wel moet hij af en toe een flesje astronautenvoer erbij nemen. Als hij een dag of 5 misselijk is en niet genoeg eet/drinkt, zal er alsnog voeding via het infuus worden aangesloten, maar nu is dat nog niet nodig.

Zoals verwacht (en zoals de bedoeling is) dalen de bloedwaarden.

Uitslag longfoto

De schimmelinfectie in Dolf’s longen ziet er beter uit dan op de vorige foto van een paar weken terug.

Wel is geconstateerd dat er een interactie is tussen het anti-schimmel-medicijn en de medicijnen voor de myelo fibrose. Hoewel het belangrijk is, dat de milt zo klein mogelijk is, (waar de MF-medicijnen voor kunnen zorgen), is het minstens zo belangrijk dat de schimmel-infectie onder controle blijft…..
De dosering van de MF-medicijnen wordt nu dus toch gehalveerd… Jammer, maar niets aan te doen.

De informatie die we krijgen van al het medische personeel is altijd duidelijk, goed te begrijpen, we mogen alles vragen. Dat waarderen we enorm.

Iedere goede dag is er weer één.