UMCU Dag 9 – Koorts

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Koorts

Gisteravond kreeg Dolf toch weer koorts. Meteen wordt er actie ondernomen: bloedafname rechtstreeks en bloedafname via de lijn, om te controleren of de lijn misschien besmet is.
Direct wordt er antibiotica gegeven en worden er allerlei kweken afgenomen. Bij deze problemen wordt direct gehandeld! Vandaag zijn hart/long foto’s gemaakt, een CT-scan, een bloedkweek. Deze snelle acties sterken ons weer in de gedachte, dat het UMC een prima ziekenhuis is met zeer bekwaam personeel!
Dit is echt een veilige plek.

Maar waar zou die koorts nou toch door veroorzaakt worden?

Het was dus wel weer een angstige nacht. ’s Nachts om 1.00 uur heeft het thuisfront de hematologie afdeling nog gebeld om te vragen, hoe het met Dolf was. Na een uitgebreide uitleg (koorts komt echt vaak voor tijdens de “dip”) en de geruststellende opmerking dat het thuisfront altijd mag bellen, ook al is het midden in de nacht, zijn we toch maar naar bed gegaan. Tja, niemand van ons heeft “redelijk” geslapen…

Chemo

Deze chemokuur is klaar!  De laatste spuit is leeggelopen. Het ziet ernaar uit, dat de chemo zijn werk goed heeft gedaan. Het lijkt er ook op, dat de aften waar Dolf zo’n last van had, veroorzaakt werden door de leukemie. Ze lijken nu zelfs te genezen!

Bloedplaatjes probleem

De transfusies van de bloedplaatjes (voor de stolling) heeft veel te weinig effect bij Dolf. I.p.v. 40 punten is de stijging bij hem slechts enkele punten. Er is 3x een transfusie gegeven, maar het slaat niet goed aan. In één zak zitten de plaatjes van 5 donoren, maar er wordt nu overlegd om slechts plaatjes van 1 specifieke donor te geven en dan vooral te kijken of zijn beenmergtypering goed aansluit op die van Dolf.
De waarde van de bloedplaatjes blijft rond de 10 schommelen (Dolf heeft dan ook veel blauwe plekken).

Verhuizing

Aangezien een andere patiënt een besmettelijke ziekte kreeg, moest Dolf zijn kamer (en uitzicht!) opgeven. Hij ligt nu op een tweepersoonskamer met nog een patiënt.

 

16 gedachten over “UMCU Dag 9 – Koorts

  1. Fantastic goods from you, man. I have understand your stuff previous to and you’re just extremely magnificent. I actually like what you’ve acquired here, certainly like what you’re stating and the way in which you say it. You make it entertaining and you still take care of to keep it smart. I cant wait to read far more from you. This is really a tremendous site.

Reacties zijn gesloten.