UMCU Dag 8 – DONOR GEVONDEN!

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

==========================================================


ER IS EEN DONOR BEREID GEVONDEN OM VOOR DOLF STAMCELLEN AF TE STAAN!!!!

We zijn ongelooflijk dankbaar dat er mensen zijn die dit voor een onbekende overhebben.

We zijn er stil van…….

==========================================================

Donor

Wat een fantastisch nieuws hoorden we vanmiddag van de zaalarts! Een donor is bereid en in staat om stamcellen te “leveren” t.b.v. Dolf’s stamceltransplantatie. Iemand kan zich daar ooit voor aan gemeld hebben, maar bijvoorbeeld door omstandigheden (zwangerschap, bruiloft etc. etc.) verhinderd zijn om dat nu te doen (alleen de gezondheidscontroles kunnen nog roet in het eten gooien).

Het is een heel traject, dat een stamceldonor door moet: eerst een aantal controles, om zeker te weten dat de donor gezond is en goede stamcellen zal afstaan.
Daarna een week lang dagelijks injecteren met groeihormoon, waarna met een soort dialyse-apparaat  in het ziekenhuis stamcellen uit het bloed worden gefilterd (de rest van het bloed gaat weer terug in het lichaam van de donor). Een donor kan zich daarna ook nog wat grieperig voelen.

Nogmaals: we zijn ongelooflijk dankbaar dat er mensen zijn die dit voor een onbekende overhebben!!!! (Eerder was al gezocht naar een donor binnen de familie, maar daar was geen donor met dezelfde beenmergtypering.)

Zonder donor zou Dolf deze ziektes niet kunnen overleven.

VERVOLGTRAJECT

Wat wordt (ongeveer) het vervolgtraject? Als er zich geen complicaties voordoen, krijgt Dolf over circa 4 weken de volgende chemokuur. Die chemo is de voorbereiding op de stamceltransplantatie.
Na 9 dagen chemo zal de stamceltransplantatie plaatsvinden. Als alles goed blijft gaan, ligt Dolf toch wel tot juni in het ziekenhuis.

(Sonde)voeding

Dolf blijft erge keelpijn houden, vooral bij het slikken. Vandaag is besloten om de voedingssonde die door zijn neus via de keel liep toch te verwijderen. Hopelijk wordt de keelpijn dan minder.
De voeding zal nu ook rechtstreeks via de bloedbaan toegediend worden, dus via het infuus.

Vandaag zijn alleen bloedplaatjes toegediend, rode bloedlichaampjes had hij nog voldoende.