17-2-2020 Controle bij endocrinoloog en hematoloog. Door verwijzing pijnpoli.

Endocrinoloog.

Zoekend naar een oplossing voor mijn vermoeidheid experimenteer ik met de dosis Plenadren. Soms 25mg, soms 30mg, soms 5mg extra kortwerkende hydrocortisol er naast. Het helpt allemaal niets.

Gelukkig beschouwt de endocrinoloog mijn wisselende energie ook als haar probleem. Ze helpt mee zoeken naar een oplossing. We doen een cortisol speekseltest (10x op een dag een minuut lang op een watje kauwen) en extra lichamelijk onderzoek. De cortisoluitslag duurt 3 weken, maar de meting ziet er best goed uit. Een piek in de vroege ochtend en een keurig dalende lijn over de dag heen. Ze vraagt of ik een traject bij de revalidatie wil gaan doen. Daar zie ik niets in. Dat heb ik een paar jaar geleden al gedaan. Heeft me toen echt heel goed geholpen, maar nu is er iets anders aan de hand.

Hematoloog.

Iedere 4 maanden heb ik een afspraak met de hematoloog. Paar dagen er voor bloedprikken, uitslag bespreken en nieuw beleid bepalen. Bijna 6 jaar na transplantatie maak ik me over mijn bloed niet meer druk. En inderdaad alle uitslagen zijn zoals verwacht goed.

Wat ik nogmaals bespreek met mijn hematoloog is de pijn (soort spierpijn/spanning) die ik al een jaar heb in mijn rechter schouder. Fysio, dry-needling, niets helpt er tegen. Ik slik inmiddels 6x 500mg paracetamol, 2x5mg oxycodon en soms ook nog wat ibuprofen. Hij besluit om me door te sturen naar de pijnpoli om te kijken wat die daarin kunnen betekenen.