Geen hoofdpijn, MRI uitslag, hartfalen????

Geen hoofdpijn. 

De hoofdpijn is weggebleven. De arts op de SEH en de huisarts hadden gelijk. Het was medicatie afhankelijke hoofdpijn. Toch wil de neuroloog een MRI van mijn hoofd laten maken om uit te sluiten dat het flauwvallen daar vandaan komt. Ik maak me er geen zorgen om, de hoofdpijn blijft immers weg, maar gezien alle problemen die ik al met mijn gezondheid heb gehad, vind ik het wel fijn om zeker te weten dat mijn hoofd goed is van binnen.

MRI.

20161207_083645 20161207_083555

Om kwart voor 8 meld ik me bij de radiologie afdeling. Een jaar of drie geleden heb ik 2 maal een MRI van mijn buik gehad en daarbij kreeg ik toch behoorlijk last van claustrofobie. Ik heb inmiddels zo veel onderzoeken gehad in het ziekenhuis dat ik me nergens meer druk over maak, maar tegen deze MRI zag ik toch wel een beetje op. Niet de herrie, maar het feit dat je klem ligt in een apparaat. Gelukkig heb ik nog een oxazepam liggen en die geeft de benodigde rust. Heel bijzonder voor mij want ik vind alle onderzoeken eerder interessant dan eng. Mooi op tijd word ik binnen geroepen. Nee, geen ijzer bij me. Telefoon en riem blijven in de kleedkamer achter. Het onderzoek zal ca 25 minuten duren. Ik ga liggen, krijg een koptelefoon op tegen de herrie en een knopje in mijn handen, zodat ik aan kan geven als ik contact wil met de laborant. Ik krijg een kap over mijn hoofd en word het apparaat in geschoven. Dan begint de herrie. Tot mijn verbazing kijk ik omhoog en daar waar ik bij voorgaande MRI’s een tunnel zag op ca 4 cm van mijn hoofd zie ik nu de achterkant van de MRI!20161207_083418

Wat hebben ze bedacht? Boven mijn hoofd staat een spiegel onder 45% en ik kijk dus op die manier zo naar de achterkant uit de MRI. Zo simpel maar zo effectief. Na een minuut of 20 val ik ondanks de harde knallen bijna in slaap. Oxazepam? Spiegel? Geen idee, maar het onderzoek is snel voorbij.

Twee weken later krijgen we de uitslag te horen bij de neuroloog. We maakten ons geen zorgen. Geen hoofdpijn meer, niet flauw gevallen, en inderdaad, niets aan de hand. Ziet er normaal uit. Uiteraard vraag ik of ik de binnenkant van mijn hoofd mag zien. En ja, voor dit blog heb ik er ook foto’s van gemaakt (ik zal er verder geen grappen over maken, ruimte genoeg en zo 😉

mri-hoofd1 mri-hoofd2

 

Medicatie gestopt.

Ik ben niet alleen gestopt met de Maxalt en oxycodon, maar ook met magnesium, maagbeschermer, valacyclovir (virusremmer), multivitamines. Eigenlijk slik ik alleen nog paracetamol en iedere twee weken een boost vitamine D. Best trots ben ik op het feit dat ik cold turkey ben gestopt met de oxycodon. Jammer genoeg merk ik nog niet veel van het stoppen met de andere medicatie. Ik had gehoopt er van op te knappen.

Vitamine D.

De vitamine D is wel een probleem. Dit stuk heeft de huisarts opgepakt. Inmiddels slik ik ieder 2 weken een boost van 50.000 eenheden (net zoveel als ca 70 pillen), maar na 4 boosts is de waarde nog onmeetbaar laag (<20) terwijl 50-80 gewenst is.