Hoofdpijn, neuroloog, hematoloog, huisarts

 

Hoofdpijn.

Woensdag 9 november lag ik dus ineens op de SEH. Vertrokken zonder duidelijke oorzaak. Iedere nacht heb ik ontzettende hoofdpijn. Gelukkig werken alle pijnstillers en de Maxalt/rizatriptan goed en kom ik de dag en de nacht door. Vrijdag de 11e november werken de pillen ineens niet meer. Ik blijf ondanks alle pillen in de maximale dosis, zitten met een zware hoofdpijn. Verontrust bel ik met de hematoloog. Voor de zekerheid vraagt hij me om me weer te melden bij de SEH en me door de neuroloog na te laten kijken. Die was er afgelopen woensdag niet bij betrokken.

Neuroloog.

De neuroloog doet een aantal testen en besluit dat er niets acuuts is, maar gezien het flauwvallen woensdag wil hij voor de zekerheid een MRI hoofd laten doen. Omdat het geen spoed is, krijg ik hiervoor nog een oproep.

Vakantie.

Een week voor ik bij de opticien onderuit ging hadden we een optie op een reis naar de Algarve genomen. Even er tussenuit, maar ineens durf ik het niet aan en we bellen af. Voel me te beroerd. Samen boeken we een weekje Limburg. Dat moet lukken, en dat lukt dus ook. Heel rustig aan in een huisje. Veel gerust, lekker gegeten, maar ook gewandeld in de omgeving. Heel bijzonder was het moment waarop we op een bankje aan de Maas zaten en er allemaal Zwarte Pieten met Sinterklaas aan boord gingen van de boot die daar lag om daarna te varen naar de intocht in Belfeld. Ik kon het niet laten om om een foto te vragen.

20161120_132222-1

Voldaan komen we thuis.

Huisarts.

Het gebeurde heeft er allemaal goed ingehakt. Niet alleen bij mij, maar ook bij ons gezin. Wat is er loos? Ik voel me met de dag beroerder en beroerder. Geen energie meer. Veel op bed. Thuis mail ik de hematoloog, er moet iets gebeuren. Ik heb dikke enkels, kortademig en mijn albumine is te laag. Hij denkt aan hartfalen en hij vraagt me om een afspraak te maken bij de huisarts. Die controleert me op hartfalen, luistert mijn longen en hoort niets vreemds. Ook neemt hij de medicatie door. Ja, dus ook de Maxalt. Ik slik er 1 à 2 per dag om de hoofdpijn kwijt te raken. Oei, ik zie aan zijn ogen dat het niet klopt. Inderdaad, het is bedoeld om 1 à 2 keer per maand te nemen. Hij neemt contact op met mijn hematoloog en belt me een dag later terug. Hun conclusie is dat ze denken dat de hoofdpijn komt door alle medicatie (tegen de hoofdpijn)…. en het advies is om te stoppen met de maxalt. Tegelijk krijg ik nogmaals het verzoek om de oxycodon af te bouwen. Een zware morfine waar ik al 1,5 jaar aan verslaafd ben. Al een paar keer geprobeerd om er mee te stoppen, maar alleen met deze pillen kan ik nog iets op een dag. Oeffff, dat zal zwaar worden, maar ik besluit om het te proberen.

Vanaf afgelopen donderdagmiddag zonder Maxalt en zonder oxycodon. De hoofdpijn is en blijft redelijk weg.  De oxycodon mis ik natuurlijk wel. Tot nu toe, zondagavond, nog steeds niet gebruikt. En er waren zeker momenten dat ik het nodig had. Ik ga dit doen, en trots melden dat ik zowel zonder Maxalt als oxycodon kan.

De komende week weer een aderlating. Het ferritine is weer gestegen richting de 950, en de hematoloog wil het toch snel verder omlaag hebben. De aderlatingsfrequentie is nog steeds iedere 3 weken. Ben benieuwd naar mijn nieuwe ferritine.