Opname (vervolg)

Woensdagmiddag ben ik opgenomen voor hematologie, maar ik lig op de afdeling oogheelkunde omdat hematologie vol lag. Op zich niet erg, want de grootste risico’s zitten bij mijn oog. Direct na opname is er een infuus geplaatst. Ik krijg 3 maal per dag een infuus met Aciclovir dat in een uur naar binnen wordt gepompt. Schijnt een agressief goedje te zijn want verschillende malen is me gezegd dat het infuus in een goed vat moet zitten. Daarnaast 5x hetzelfde middel als zalf in mijn oog en nog wat andere oogdruppels. Pijn heb ik nauwelijks want ik slik veel paracetamol en morfine. Gelukkig zagen we gisteren verbetering optreden. Tot die tijd breidde de gordelroos zich uit, zowel naar mijn nek als richting mijn andere oog. Daar werd zelfs ik een beetje nerveus van. Maar het ziet er nu beter uit. De medicatie lijkt te werken. Nog meer goed nieuws. Gisteren zijn mijn beide ogen gecontroleerd door de oogarts en alleen links zit er een kleine, niet belangrijke, beschadiging. De rest ziet er (van binnen, van buiten nog niet), goed uit. Nu maar hopen dat ik woensdag naar huis mag.

Isolatie.

Ik lig in verband met besmettingsgevaar wel in isolatie. Personeel moet zich omkleden, masker voor en handschoenen aan. Ik mag niet van mijn kamer af en er is een sluis. Bezoek mag wel komen maar moet handen desinfecteren en mag niet naar andere patienten.

Vakantie.

De vakantietijd is voor veel mensen aangebroken. Hieronder een foto van mijn tijdelijke vakantieadres.image

 

We proberen er het beste van te maken en zijn blij dat we geen verre vakantie aan het maken zijn. Je ziet nu hoe snel ik in het ziekenhuis kan liggen. We wisten het wel, maar als het dan gebeurt baal je weer wel.

We zijn 3 weken terug voor het eerst in 5 jaar naar onze favoriete camping geweest in Friesland waar we 6 dagen hebben genoten. Alleen maar genoten. Gewoon omdat het weer kan!