Opgenomen ivm gordelroos

image

Gisteren een afspraak bij de huisarts gemaakt omdat de gordelroos nog heviger is geworden, en vooral omdat mijn oog rood en dik is geworden. Zij heeft direct gebeld met de oogarts. Vanmorgen daar een spoedafspraak gehad. Gordelroos in en rondom het oog is gevaarlijk omdat je snel, hij noemde 1 dag, voorgoed het zicht in 1 oog kunt verliezen. Ook vond hij dat de virusremmer zijn werk onvoldoende deed (ik zit al op de maximale dosis), en ik ben langs de dienstdoende hematoloog gegaan. Nou, die had geen minuut nodig om te beslissen dat ik gelijk moest worden opgenomen omdat ik via een infuus aan de medicatie moet om de gordelroos goed aan te kunnen pakken. Dus wij hup naar huis, tasje gepakt en hup weer terug voor een paar dagen.

Ik zit nog steeds zwaar onder de pijnstillers, heb een dik oog en rood, warm en opgezwollen linkerdeel van mijn gezicht. Laten we hopen dat de medicatie snel gaat werken en dat ik er geen blijvende schade aan overhoud. Groetjes vanuit het Umcu dus.