31 mei blijft voor altijd een bijzondere datum.

31 mei 2014, mijn leven (weer) gered!

Heeft iemand wel eens je leven gered? Bij mij wel. Diverse malen zelfs. Maar zonder dat ik me er op dat moment van bewust was heeft de redding van 31 mei 2014 achteraf heel veel indruk op me gemaakt.

Met dank aan Marjolein die tijdens mijn ziekte en IC periode iedere dag de moeite heeft genomen om te beschrijven wat er aan de hand was, heb ik achteraf gelezen dat ik toen ben gereanimeerd. Wow, dat maakte best wel indruk. Natuurlijk is de IC van een Academisch ziekenhuis een van de beste plaatsen waar je een hartstilstand kunt krijgen, maar toch. Ze moeten het daar dan wel even doen.

Lees hier maar eens hoe die bijzondere dag voor mij is verlopen.

UMCU.

De trouwe volgers van dit blog kennen mijn mening over het UMCU. Ben gewoon heel blij met het UMCU! Onlangs sprak ik nog een lotgenoot over de communicatie met de arts en de inzage in het dossier. Die lotgenoot had geen idee wat er over haar in het dossier werd geschreven en kon de arts ook moeilijk tussendoor bereiken. Hoe anders is het in het UMCU. Ik kijk altijd na een bezoek het dossier en mijn uitslagen na. Mocht ik een keer een vraag hebben die niet kan wachten dan stuur ik een e-consult en krijg snel antwoord. Ja, ik beschouw het al als normaal, maar realiseer me weer dat het een uitzondering is in zorgland als ik hoor hoe het bij het ziekenhuis van die lotgenoot er aan toe gaat.UMCU