Voorbeeld patiënt? Controle voor mijn 1e verjaardag

Grote controle 1 jaar na mijn stamceltransplantatie.

Voorbeeldpatiënt?
Vele lezers komen via Google bij dit blog uit. Daar zitten ook veel lotgenoten bij. Voor hen is het interessant om te weten of mijn beschreven leven als patiënt met myelofibrose (MF) een voorbeeld is voor het leven van iedere MF patiënt. Het antwoord is duidelijk: Nee! Ook de behandeling en de eventuele complicaties verschillen enorm per patiënt. Een van de verpleegkundigen die we gisteren spraken in het ziekenhuis, (en zij spreekt veel patiënten met MF en een stamceltransplantatie), noemde me een medisch wonder en dat geloof ik gelijk. 
Natuurlijk heb ik duidelijk beschreven wat het leven met MF inhoudt. Maar niet iedere MF patiënt krijgt een vleesetende bacterie of acute leukemie. Wel is de les die geleerd kan worden uit mijn verhaal, dat als je MF hebt in een ver gevorderd stadium (high risk) met een lage weerstand, je goed de extra strenge hygiëne richtlijnen moet volgen (dus niet zoenen, contacten met zieke mensen vermijden, etc.)

Eerlijk gezegd heb ik vrijwel alle complicaties gekregen die je als MF patiënt kunt krijgen, en daarom ben ik wel trots dat dit blog een volledige beschrijving is geworden voor het leven met MF, een vleesetende bacterie, acute leukemie en een stamceltransplantatie. Mede dankzij mijn vrouw Marjolein die de moed en de kracht had om het blog dagelijks bij te werken, toen ik daartoe niet in staat was.

Grote controle.
Gisteren bijna de hele dag in het ziekenhuis doorgebracht. Begonnen om 9 uur met een gesprek met een verpleegkundig specialist. Uiteraard het langste stilgestaan bij de vermoeidheid. Hij was blij dat het vitamine D probleem was opgelost (de nu gemeten waarde is normaal) en na het nodige overleg denkt hij dat het een combinatie is van een aantal zaken zoals medicijnen, te hoog ijzer, chemo.
Hij is ook de eerste die zegt dat de grote hoeveelheid prednison die ik slik en geslikt heb kan zorgen voor botproblemen. We hadden dit al gelezen en zijn erg benieuwd naar de uitslag van dat onderzoek dat ook vandaag plaats vindt. Uit onderzoek blijkt dat 25% van de patiënten met chronische afstoting (en die daartegen grote hoeveelheden prednison slikken) een kunstheup hebben.

Bloeduitslagen.
Vorige week 15 buizen bloed laten prikken en die uitslagen zijn allemaal binnen. Uitgeprint neem ik ze mee en we bespreken ze.
Het hoge ijzer (ferritine =4.216 in plaats van maximaal 250) gaan we nu oplossen. Het is ontstaan doordat ik 70-80 bloedtransfusies heb gehad met daarin ook ijzer van de bloeddonor. Dit ijzer wordt niet door mijn lichaam verwijderd en kan zich afzetten op de lever. Waarschijnlijk zit ik de komende 2 jaar iedere maand een keer in het ziekenhuis om een halve liter bloed te “aderlaten”. Heel raar idee. Eerst loop ik er 1,5 jaar rond om heel regelmatig 2 zakken bloed te halen omdat mijn Hb. te laag is, nu kan ik het weer terug brengen. Afijn, als het maar helpt.
Voor het eerst zie ik ook zwart op wit mijn nieuwe bloedgroep: A+, de bloedgroep van de donor en dat terwijl mijn oude bloedgroep O+ was. 
Mijn cholesterol is te hoog. Niet gek als je je realiseert dat aankomen mijn hoogste prioriteit was. 20 kg in 20 weken erbij eten krijg je niet voor elkaar met enkel gezonde voeding. Oeps, dat wordt even diëten voor Dolf.
De nierwaarde is achteruit gegaan. Enige dat ik hieraan kan doen is meer drinken. Het afbouwen van de Neoral (dat hier ook een oorzaak van kan zijn) kan nog niet i.v.m de afstoting van huid, mond, longen en ogen. De leverwaarden zijn bijna weer goed.

Inentingen.
Ook besluit hij na overleg met mijn hematoloog om het inentingstraject op te gaan starten. 
Ik loop nu onbeschermd, als een baby, zonder weerstand tegen kinderziekten rond. Bij mijn bezoek begin juni krijg ik een schema met daarin de vaccinaties tegen kinderziekten. Er was nog wat twijfel of ze goed werken met de Neoral samen, maar kennelijk wel. Verder oefeningen voor mijn mond gekregen omdat de afstoting in mijn mond ook voor bindweefselvorming kan zorgen en de spieren kan doen afnemen.


Om 10 uur afspraak bij de stamceltransplantatieverpleegkundige. Daar komt weer mijn uitputting aan de orde, maar ook allerlei andere zaken zoals acceptatie van de ziekte door mijn omgeving. Conclusie is wel dat dit geen gebroken been is….. 3,5 jaar geleden werd de diagnose MF gesteld. Er is een zware weg afgelegd, maar er kan nog wel een revalidatie proces van 2-5 jaar volgen. Het is voor velen om ons heen niet goed voor te stellen wat dit alles voor ons in het dagelijkse leven inhoudt. 
De verpleegkundige geeft aan dat de vermoeidheid ook kan komen doordat mijn longen langzaamaan minder zuurstof zijn op gaan nemen. Gelukkig staat er voor vandaag een longfunctietest op het programma dus daar komen we dan wel achter.

HR-CT van de longen.Direct daarna door naar de röntgen voor een hoge resolutie-CT van mijn longen. Ik herken het apparaat nog van vorig jaar. Toen werd ik er, terwijl ik aangesloten was op allerlei infusen, in mijn bed naar toe gereden en o, wat was ik toen zwak. Nu klim ik met gemak op de tafel en onderga het onderzoek dat circa 10 minuten duurt.

Koffie.
Nu tijd voor een beloning in de vorm van koffie en een broodje. Ik voel me beroerd door het drukke programma en zou het liefste even slapen, maar dat gaat natuurlijk niet. Spijt dat ik het niet over 2 dagen heb laten verdelen maar ja, toen de afspraken in februari werden gepland ging het een stuk beter met me. Even overweeg ik om de onderzoeken die in de middag staan gepland te laten verzetten naar een andere dag, maar na 2 paracetamol knap ik weer op en gaan we naar het lab.

Bloedprikken.
Ja, op het lab kennen ze me ondertussen wel. Alweer? Ja, vorige week 15 buizen afgenomen en nu 10. Totaal dus 25 in een week! Als ze maar vinden waardoor ik zo moe ben, vind ik alles best. 

Hartfilmpje
Door naar de afdeling voor een ECG. Het hartfilmpje, de zoveelste in 2 jaar, is snel gemaakt. De laborante ziet dat het is voor de 1 jaarlijkse controle na een stamceltransplantatie en ze vraagt belangstellend hoe het gaat. We kletsen wat en ze blijkt toch veel kennis te hebben van een transplantatie. Leuk. Vooral de opmerking “ik moet toch even wat haren wegscheren van uw borst omdat de plakkers anders niet houden”, “ik realiseer me dat ze net nieuw zijn, het spijt me”.

Longfunctie.
Een deur verder zit de longfunctie. Die moet getest worden, maar de afspraken sluiten niet goed aan. Ik vraag of ik eerder mag komen en dat is geen enkel probleem. Al snel zit ik in een glazen kast met een knijper om mijn neus in een buis te blazen. In-uit hard-langzaam. Geduldig volg ik de commando’s op. Ben benieuwd naar de uitslag. Zuurstof tekort zou immers ook een oorzaak van de vermoeidheid kunnen zijn.

Koffie.

Met een voetbalvriend die in het UMCU werkt, drinken we tussendoor even een kop koffie en kletsen gezellig bij. Niet alleen over mijn ziekte, maar ook over zijn vrouw die afgelopen Koningsdag terecht een lintje heeft gekregen!

Botdichtheid.
Tijd voor het laatste onderzoek. Ze gaan kijken of ik botontkalking heb door het veelvuldig en in hoge dosis gebruiken van prednison (dat ik slik tegen de afstoting).
Dit is voor mij een nieuw onderzoek en ik ben benieuwd hoe het in zijn werk gaat. In de dexa kamer moet ik gaan liggen op een apparaat. Over mij heen gaat een soort camera die de dichtheid meet van de botten in mijn heup en van mijn wervelkolom. Ik heb best last van mijn heupen en ben benieuwd naar de uitslag.

Vriendelijke UMCU medewerkers!
Dit was toch een dag ziekenhuis waarbij we heel erg veel medewerkers op heel veel afdelingen hebben gesproken. Wat iedere keer weer op valt is de vriendelijkheid waarmee ze ons helpen. Geen een van de medewerkers die ik tref in het UMCU is chagrijnig. Complimenten aan de HR afdeling die hier ongetwijfeld op zal letten.  
Het meeste contact hebben we met de afdeling hematologie en omdat het de dag van de verpleging is (en vrijdag mijn 1 jarige verjaardag) geven we ze een paar potten engelse drop. Heel leuk om een aantal van “mijn” verpleegkundigen weer terug te zien. Tjonge wat hebben ze hard moeten werken om me er bovenop te krijgen en o, wat waren ook zij blij om ons weer te zien.

1.879 gedachten over “Voorbeeld patiënt? Controle voor mijn 1e verjaardag

 1. SPC Joshua Baggett September 5, 2012 Amazing performance Bernie! Telling your story takes a lot of strength in yourself and I am proud to be one of many who have heard such a touching story. I have lost many friends to alcohol and drug abuse while driving in fact 16 from my graduating class alone from high school. It was an honor to hear your story and have some good laughs. Thank you!

 2. The new Zune browser is surprisingly good, but not as good as the iPod’s. It works well, but isn’t as fast as Safari, and has a clunkier interface. If you occasionally plan on using the web browser that’s not an issue, but if you’re planning to browse the web alot from your PMP then the iPod’s larger screen and better browser may be important.

 3. i have tried all that stuff, running anti virus (Mc afee), changing setting through gpedit.msc etc, but then this problem “task manager has been disabled..” keeps appearing everytime, even when the subject setting in group policy is “disabled”. NOW the most strande thing i noticed today is, the Task Manager is working properly for the account without admin rights (users) but its not working for both, the administrator a/c and the other a/c with admin rights.can you please guide me regards,arvind

 4. Forgot to write that the delamination could be caused by ingress of moisture and subsequent frosts. Putting it down to excessive wind (overload) without a detailed investigation is IMHO negligent.

 5. ala silbi yan na merge kung ang mamalakad ay e-games. gaya ng palakad nila ng cabal. tingnan nyo sayang lng ng laro. ngayon very low econpmy. at kng baguhan ka pa sa laro ala ka ng pag asa kasi simpleng gamit na dating cheap ngayon ang mahal na. kaya pawala na ang game dahil sa palakad at kung anu-anong raket gaya ng massive hack na sila may gawa at yung godly items na galing sa kanila for php only “blackmarket” haha.

 6. Never thought I’d see you make a mass produced card set like this Thought you only did the one of a kind beauties we usually see. These cards turned out great…I really like your little snowy scene! The Santa card is a hoot too…tumbling into the snow…so cute! Thanks for the smile!

 7. Hola, Gladys:El silencio estimo que constituye una gran fuente de comunicación en todos los aspectos.No me doy cuenta si los puedo interpretar todos, pero algunos si y pueden ser señal de sorpresa, negación y aprobación.También cuando se produce un silencio podemos sentirnos incómodos e intentamos buscar una palabra que llene esa especie de vacío.Los temas que tratas son muy interesante y nos invitan a reflexionar.Un gran abrazo de Iris

 8. All I can say is WOW. it seems to get more sinister by the day. This IS going to be another Watergate and history books will show just how corrupt and inept this administration has been.

 9. pasqualino caruso scrive:complimenti, è un sito interessante fatto di tanti commenti e osservazioni razionali.Mi compiaccio con Luigi Capone, Ti do del tu xchè arrivi al cuore con le tue stronzate, scherzo, comunque a tutti complimenti.

 10. Soy un fiel oyente de Basta , y la seccion “Sin Auriculares”de esta tarde , realmente impecable! Victor Hugo es mucho mas que un Señor periodista y con Matias fue una charla de esas q uno no quiere que termine nunca , Formidable Matias!Los escucho siempre, un abrazo.

 11. Hi there, I found your website by the use of Google at the same time as searching for a related subject, your website came up, it seems to be great. I have added to my favourites|added to bookmarks.

 12. Moran once got in a fistfight with disgraced senator Randy Duke Cunninfham. It was literally a fistfight because the first blow their fists collided, breaking Cunnighams hand and reducing him to tears.

 13. DeeKnow – the man who reckoned that a 90% successful landing rate at his local airport was pretty good! Probably good enough for a job with Aeroflot on their internals Your picture is now posted at all flight crew gates in airports on this island with strict instructions to shoot on sight!

 14. Aww, hope you had a smashing Birthday 😀 you've had so many lovely things happen to you in 2012 already! Big well done on the Toronto style article 😀 the essay you wrote was really good by the way too(can't remember if i've told you already or not, haha!) Here's hoping lots more exciting things will happen over the year now!!xxxxx

 15. So, what makes me feel optimistic.When I have done my best in whatever I do: made my goal, done the research, have a feeling of accomplishment, that makes me feel optimstic. That I can be proud of what I have done, and be happy (and optimistic) about what comes next.

 16. It is the best time to make a few plans for the long run and it is time to be happy. I’ve read this put up and if I may I wish to counsel you few fascinating things or advice. Perhaps you can write next articles referring to this article. I want to read more things approximately it!

 17. By the same standards, keeping right up with technology means keeping abreast of the important accessories and tools too. A universal RC is going to do all of this! You'll find the newest version of this work and read any updates at : Universal RC – Your Missing home-based entertaining Accessory.

 18. Bjr monsieur zeribi dsl pour les majuscules non respectées mais j écris d un smartphone ceci dit j habite Marseille et les quartiers nord et c est vrai que vous avez ce discours simple mais réaliste qui réchauffe nos cœurs car vérité il y a et determination aussi j ai plutôt bonne impression de vous . Je peux dorénavant promettre ma voix à bientôt j espère . février 5, 2012

 19. hey guys check out my channel… i dont mean to spam or anything but this is the only way i feel that i can get noticed on youtube….. i make daily clips that i think are cool or funny..If you like my videos be sure to subscribe thanks

 20. Hi! I love the site, but when I took a look at the title of the blog(About | Mrs. Nolin's Site) and I noticed it may not be optimized for Search Engine Optimization. Send me a quick message if you’d like a few pointers:

 21. Aw, this was a really wonderful publish. In theory I’d like to compose like this also – taking time and actual effort to produce a good write-up… but what can I say… I procrastinate alot and never seem to get some thing carried out.

 22. What bothers me more is the fact he keeps talking about how the feds can't do anything and how successful his agencies are and then we have these deals.Makes as much sense as me writing a weight loss book and saying how great my program is while it is pretty clear it is not.

 23. Tchê, quantos ananás ganharam essa porra de programa? Então, não tem o que criticar. =PConcordo com a Izze. Quem necessita estar naquela casa é porque não tem capacidade suficiente pra ganhar grana com suas próprias competências.Ou porque é prepotente, como aquele Jean.

 24. disse:I simply could not depart your site before suggesting that I actually enjoyed the standard info an individual provide in your guests? Is gonna be back incessantly to check up on new posts

 25. HOAN HO PHONG TRAO THANH NIEN DAU TRANH CHO MOT VN O CS.CAC BAN LA LANH DAO CUA MOT NUOC VN MOI TU DO ,DAN CHU .3 TRIEU NGUOI VIET HAI NGOAI SE DUNG SAU LUNG CAC BAN CA VE VAT CHAT LAN TINH THAN .

 26. Journalist, Zij die de Ombudsman vaker gelezen hebben zien niets nieuws onder de zon. Al in de tijd van GJB was er gedonder met die hypocriete man. Maar het is echt om je dood voor te schamen hoe bloggers reageren. .

 27. jul19Tamara Zamorano Con respecto a lo que se hablo ayer de las personas de sucursales, las cuales no encontraban “justo” que los edificios el salto, el condor para fechas especiales como 17 de sept. y 24 de Dic. nos fueramos temprano, de buena fuente se que a todas las sucursales y crm regiones y santiago para estas mismas fechas se les asigna un aguinaldo el cual puede ser utilizado en lo que estimen conveniente al igual que el dia en que se realice. Por lo que esto de verdad me parece demas que tan solo se le de una vuelta.

 28. If you define "maturity" as synonymous with liberalism then no. Am I the only one who finds it hilarious you're calling for maturity while simultaneously calling the ideology of your opponents things like "an undead were-elephant."Do you really just lack all self awareness or what?

 29. Yes, we have a family member who did this before she had children. She did it to me / friends of ours that became pregnant. After many “you should do / you shouldn’t do” my girlfriend simply told her, you have no idea what you are talking about…you have never had children and you are the youngest in your family…give it up, we don’t want your two cents!

 30. Winter’s Bone (Debra Granik). De las nominadas, es con diferencia la producción más pequeña, pero también es una de las mejores. Estamos ante un thriller seco, oscuro e inquietante, con alma de western, y con unos actores en estado de gracia. Aunque se vaya de la ceremonia sin estatuillas (su lugar está más bien en los Independent Spirit Awards), seguro que las nominaciones han ayudado a pagar facturas, que en estos casos es muy importante. Crítica: Winter’s Bone

 31. If that would have happened in the US, the folks at Google would have had a harder time resolving this issue. I suspect that they would have had come up with some serious cash to get themselves back in business. Hell, I would have held the domain name hostage for at least 10 million bucks, and I’m not even a greedy person.

 32. When I initially commented I clicked the “Notify me when new comments are added” checkbox and now each time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any way you can remove me from that service? Many thanks!

 33. Liebe Sandra,ich habe Dir eine Mail bereits geschickt, aber leider noch keine Antwort erhalten. Wenn Du gerne A.E.R.o.Ballet unterrichten möchtest, dann kannst Du dies auch in Einzelausbildung machen in viel kürzerer Zeit. Der Preis bleibt derselbe, solltest Du Dich noch in diesem Jahr dazu entschließen und eine ANzahlung tätigst. Lass von Dir hören.Liebe Grüße,Cécile Sydow

 34. Don’t they have llamas or something to at least take you up? You guys must be in great shape… But don’t listen to me… I just figured out that there was a train station 3 blocks from my home. And I paid a taxi 3.50 to get me there! anyway, I hope you guys are having a wonderful time.wlh

 35. Yes, I had to fish it out of spam. It’s nice that they separate different kinds of stuff in Akismet, but unfortunately the Delete All button doesn’t just delete all of the category you’re looking at; it deletes ALL of them. Tricky and annoying.

 36. Александр:Iwan!Мое мнение, чтобы в будущем не трудиться 24 часа в сутки, нужно вначале поработать эти же 24 часа в сутки.

 37. Coincido con el chico de arriba!La peli está muy buena!Y me parece de muy mal gusto criticar sin dar nombres…a menos que te llames nosé Evaristo Obtulio Graneto y te de verguenza…chau chaususana no tengo roaminnnnngggg.

 38. V. Vo, until you take at least one course in political science class…we won’t be able to communicate.Let me help you with 1st grade language! Communism = chocolate coated poisoned apple.

 39. Cat: yo lo asocio con quinto grado!!Dayana: que aparezca en televisión vaya y pase, pero quién va a querer pagar una entrada para verlo? Y los Vilma Palma no son tan retro, y sacaron más de un tema. Tan tan penoso no es.UPR: The Sacados noooo!!!Jasper: me parece que es demasiado VIP para el programa de Anabela. eMe: así parece!

 40. Przemek ty to masz gust! Charlize Theron, to też moja muza. Uwielbiam ją. Tylko ja mam jeszcze jedną, to Uma Thurman. Pozdrawiam.Aha, co do artykułu. Czy wpuściłbyś czerń do swego domu? Pół Polski be było w Stanach. Zniosą wizy, pojedzie druga połowa. Wiem coś o tym. ,, Rozbierałem,, N.J, pracowałem u Włocha, młotem pneumatycznym. Potem byłem spawaczem. Do stanów na lewo w ramach wolnych kabin płynęliśmy statkiem. To było dawno, to były czasy! No! Trzymaj się, amerykanisto!

 41. Your chilli sounds amazing and I’ve had a recipe for zucchini cornbread that I’ve been meaning to try for ages. I’ve got some arepa corn flour do you think I could use that and cut out the normal flour completely? I’ve never made cornbread before but all recipes use flour as well as corn flour.

 42. 當然,這篇文章是基於上帝的確切形象實際地存在,是種假設前提下的討論。我認為 對於論點的討論癥結點在於1."全能"一詞的完整定義。ï¼’.對於"邏輯"的思維限制 需不需要加諸於上帝之行為?或是說,加諸於我們"對於上帝行為之看法"?3.承1、ï¼’,"對於上帝行為所能提出的假設均能合理化"算不算仍停留於邏輯思維中的過度擴張? 倘若跳脫邏輯,那便毫無討論之實質意義。也不用再深入去考究"女的單身漢""非手工之手工水餃"等定義用詞適用與否。

 43. Curiously, Adobe's Test & Target were certainly promoting their service as one that could be used indefinitely to utilise their geotargeting/behavioural targeting mechanisms to serve relevant users.This would not fit with the point about removing code as soon as the experiment finishes up Susan?Another issue would be running extremely long-lasting experiments on low traffic sites. I don't believe there was ever any indication that leaving tests running could have negative implications prior to this – what changed?

 44. exactly this. I went so far to say that Obama would find himself in the same position as Hoover. Contrary to popular wisdom, Hoover did try to halt the slide of the Depression…he did a lot (and very similar things to what we are trying) but there was just no way to resolve the problems except through decline. I expect the same thing in this instance but that Obama will have an opportunity in the second half of his term to address issues.

 45. Steve Nelson | Mr. Willis,I believe you to be to smart to write this silliness. You know very well the difference between a “right” like voting verses a privilege such as entering private property.Further, I believe this type of foolishness, on BOTH sides, paints us on the world stage as a bunch of childish fools using half truths and verbiage to twist out one’s own preconceptions.What are we, ranked 14th in reading, 17th in science and 25th in math world wide? Oh…wait.

 46. exceptional created contact…I’m just commenting youngster needs to be let a person understand using the actual valuable encounter our friend’s female loved managing your online website. The woman found many items, not to point exactly what it is like using the actual effective …

 47. waaaaack. sorry you’re going through it with these disrespectful people. ownership is ownership is ownership. your friends have your back — don’t worry yourself over this hateration, girl; you’re seeing your man soon! WORD. 😀

 48. I was wondering if you ever considered changing the layout of your site? Its very well written; I love what youve got to say. But maybe you could a little more in the way of content so people could connect with it better. Youve got an awful lot of text for only having 1 or 2 images. Maybe you could space it out better?

 49. Muito interessante a idéia de unir o Under-Linux ao Texto Livre. Como estudante e usuária do software livre acredito que o projeto abre a espaço para a difusão do conhecimento e incentiva a interação entre as pessoas a fim de produzir tecnologia e expandir a educação sem fronteiras.

 50. Amende lah korang ni….cian kt Aidil tu…Dia kan tgh cedera sampai tak leh tel or inform apa2 kt peguam dia minta tangguh or whatever…Ha tulah…orang khawin awak nak kahwin…Orang ada anak awak nak ada anak gak..Orang cerai, awak pun nak joint request cerai gak…Be gentel le Aidil woiiii…Menyeluk pekasam biaq sampai ke bulu ketiak…toksah sekerat2 jalan weh…Berani buat berani tanggung la..Hot debate. What do you think? 9  3

 51. villmoci: Ha már konfliktusokban gondolkodunk: hajukra kenhetik. sztem ebbe a posztkommunista ország (tömbben) egy van lejjebb mint ahol 20éve volt ez pedig Szerbia, bosznia, montenegro. Nem autopályába ölték hanem 5vesztes háborúba.Tetszik / Egyetértek: 0 Az értékeléshez be kell

 52. Ca me fait sourire toutes ces soirees d’expat! a croire que  »ces gens la » ne peuvent pas se passer de parler dans leurs propres langues et genioter sur les petits problemes qu’ils rencontrent au quotidien (ou acheter du pain qui ressemble a la baguette Parisienne, les adresses des supermarches ou on peut depenser sans compter pour des produits dont on peut tres bien se passer etc…). Je ne vous envie vaiment pas j’aime trop ma vie a Louxor loin de tout ces artifices du Caire!

 53. Eine Aufsichtsbehörde ist als solche dankenswerterweise nicht befugt, solche PR-Erwägungen zu treffen. Sie muss nach Recht und Gesetz handeln, und wenn das nun einmal Recht ist (das lässt sich ja gerichtlich prüfen), dann ist sie verpflichtet, so zu handeln.   0 likes

 54. planet college web indication…Thanks a good deal for any kind of write-up. Whatever I sooo desire to mention may grow to be who while searching to have an exceptional online gadgets mindful industry store, seek for an online site by utilizing comprehensive home elevators important …

 55. Offhand I’m not sure what a note is. Short-duration Treasury securities are called “bills,” and long-duration Treasuries are called “bonds,” for no good reason that I know of.I’ve addressed your other questions in the body of the post. Thanks for asking them.

 56. The YouTuber CaptiveOrcas got her account suspended for posting 1 animal abuse video. Why did you have to delete the account?! Why couldn't you just have deleted that one video?!!? BRING CAPTIVEORCAS BACK!

 57. You fucking racist pussies wouldn't dare say the shit you say here to any Black person's face. You all know it, so why don't you stop fronting with the tough guy shit.You would scurry away with your tail between your legs you pale ass bitch

 58. My back hurts just watching you guys. Great Gut check for all strong man and weight lifters. Different animal in Elliots House, this one bites back. Lets all remember to lift the cornerstone that the builders rejected today in a our own way, its not a heavy as it looks. Amen Larry

 59. Appreciate any webpages points! Without a doubt a perfect will offer you of expertise that’s astonishingly beneficial. Preserve to cart putting up feeling that i’m want to go forward looking over by means of! Regards.

 60. that God has all authority over all things – verse 21 says He will be with you. He is with you right now and has all authority to provide all that you need. God loves you. I’m praying you’ll know His favor today.God Bless…

 61. Hey, just purchased and testing out, got everything working sweet except for the variations. I import the Main product in the first row then all the variations under it using “Ladies Close Pique Knit Polo|Size|M”, “Ladies Close Pique Knit Polo|Colour|Green” etc. but they don’t get added to the product.CheersJesse

 62. L'anpi di todi come dice la signora Camilla è ripartito, però la signora omette di dire che con la sua conduzione piuttosto singolare e poco rispettosa delle diverse interpretazioni dell'antifascismo, in appena quattro mesi le iscrizioni alla sezione di Todi si sono dimezzate per oltre il 50%.ex iscritti alla sezione anpi di Todi

 63. Singapore is the ONLY country in the world where the MINORITY have to sigh and TOLERATE the majority and their boorish behaviour. In every other firstworld country, the citizens are taught to accept the minority, tolerate and even appreciate their practices. But in Singapore, the minority have to tolerate the extreme racist attitudes of the Chinese majority. What makes this especially funny is the the Chinese here have no clue that they’re being racist and yet can complain that they’re victims of racism in Australia, UK etc.????

 64. Dankie W, ek waardeer jou opregtheid. “These are the Days of our Lives”, ne? Sterkte my mater, met Bok Radio en met enige taak wat jy in die toekoms aanvat. Lig jou hande na Bo en glo dat God jou hart ken. Verbly jou in die Heer se genade. Matt 6:35/6 – Moenie worry oor more nie, God sal voorsien.Bye for now

 65. parabens pelo site, mas teria como diponibilizar a serie do band of brothers dublado novamente? estou atras dessa serie dublada a meses mas todos estão com problemas no audio portugues. Abs

 66. “…incorporating the Popular Power in the administration of the National Electric System, under socialist values”=each “Revolutionary” citizen will receive 10 candles along with his/her monthly Mercal food ration”….

 67. You Make Money With Your Blog? I came across a recent survey of  Bloggers from my friend Darren Rowse – ProBlogger.Net site. The survey asked the question, “In October, How Much Did You Earn from

 68. Hi Everyone,thank you so much for your lovely comments! I think now I’m even more motivated to write more entries in English! Maybe next IMBB (well, I think that might be too challenging with that vegan thing, I don’t know..)Zsofi

 69. Waouuuuh ça c’est une interview !!! Je suis fière de te suivre depuis un looong moment déjà, et j’espère te suivre encore un bon bout de temps ! J’ai hâte de voir ce que tu nous prépares de nouveau !! 🙂

 70. availler tout jeune homme pas cher qui va passer un cap.Le cap drsquo deun nouveau style vestimentaire ! Pas drsquo deinquieacute detude, le choix est simple.La coupe du costumeLa prioriteacu

 71. Pingback: Google
 72. Pingback: Nipple Clamps
 73. Pingback: valentinesgifts
 74. Pingback: tactical gear
 75. Pingback: sexual enhancer
 76. Pingback: coffee for kona
 77. Pingback: best kona coffee
 78. Pingback: black kona coffee
 79. Pingback: Anal Sex Lubricant
 80. Pingback: ohrayos
 81. Pingback: workfromhomejobs
 82. Pingback: WasteEquipment
 83. Pingback: adam and eve
 84. Pingback: personal training
 85. Pingback: visit
 86. Pingback: casino free games
 87. Pingback: apps for pc
 88. Pingback: 紧急转学
 89. Pingback: Toys Adults
 90. Pingback: Massage Wand
 91. Pingback: Bunny Vibrator
 92. Pingback: anal toys
 93. Pingback: 이문희 감독
 94. Pingback: tiles transfers
 95. Pingback: sex ball
 96. Pingback: f350 tow truck
 97. Pingback: taxi soelden
 98. Pingback: Cash For Trucks
 99. Pingback: chat
 100. Pingback: toronto homes
 101. Pingback: sex comedy
 102. Pingback: lovehoney
 103. Pingback: Biomanix
 104. Pingback: free chat app
 105. Pingback: 롤대리
 106. Pingback: sex toy reviews
 107. Pingback: car wreckers
 108. Pingback: sex toys
 109. Pingback: Panties-Thongs
 110. Pingback: water based lube
 111. Pingback: anal toy
 112. Pingback: bondage toys
 113. Pingback: over 50 dating
 114. Pingback: pill boxes
 115. Pingback: pronajem plosiny
 116. Pingback: sexdolls
 117. Pingback: morkie dog
 118. Pingback: DISCO HIRE ESSEX
 119. Pingback: anesthesia
 120. Pingback: fix iphone
 121. Pingback: 스포츠닥터스
 122. Pingback: 스포츠닥터스
 123. Pingback: best kona coffee
 124. Pingback: Triple Sex Toy
 125. Pingback: Rabbit Vibrators
 126. Pingback: Driveway Sealing
 127. Pingback: Handmade rug
 128. Pingback: Male Stroker
 129. Pingback: apps for pc
 130. Pingback: free tech forum
 131. Pingback: CTO Indonesia 2017
 132. Pingback: beagle dog
 133. Pingback: chug dogs
 134. Pingback: personal massager
 135. Pingback: vibrating rabbit
 136. Pingback: best cock ring
 137. Pingback: movies malayalam
 138. Pingback: php music Script
 139. Pingback: 오버워치대리
 140. Pingback: roof repair
 141. Pingback: Acoustic
 142. Pingback: makino edm filter
 143. Pingback: cat hotel
 144. Pingback: dab jars
 145. Pingback: lesbian
 146. Pingback: SAI
 147. Pingback: Double Vibrator
 148. Pingback: free app download
 149. Pingback: app for laptop
 150. Pingback: Photos
 151. Pingback: pc apps
 152. Pingback: gall sexshop
 153. Pingback: kerala used car
 154. Pingback: Android Fixed Rom
 155. Pingback: coffee from kona
 156. Pingback: pure kona beans
 157. Pingback: strapon dildo
 158. Pingback: miniclip.com
 159. Pingback: clit vibrator
 160. Pingback: male toys
 161. Pingback: Anal Sex
 162. Pingback: Her Sex Toy
 163. Pingback: Chaga Pilz
 164. Pingback: Better Sex Toys
 165. Pingback: bragi
 166. Pingback: Carica
 167. Pingback: the rabbit sex toy
 168. Pingback: home job 2017
 169. Pingback: butt plug
 170. Pingback: Buy ios installs
 171. Pingback: modern
 172. Pingback: peru tours
 173. Pingback: cock ring
 174. Pingback: cash loans
 175. Pingback: low carb diet plan
 176. Pingback: party dress
 177. Pingback: Anal
 178. Pingback: Male Masturbators
 179. Pingback: Tina
 180. Pingback: sex therapist
 181. Pingback: Swan Wand Massager
 182. Pingback: male vacuum pump
 183. Pingback: buy sell cyprus
 184. Pingback: designer
 185. Pingback: mobile forex app
 186. Pingback: amazon product Seo
 187. Pingback: camere spion
 188. Pingback: top smm panel
 189. Pingback: pleasure whip
 190. Pingback: Sydney Lee
 191. Pingback: vibrator
 192. Pingback: swan wand
 193. Pingback: buying dildos
 194. Pingback: sexy
 195. Pingback: data recovery
 196. Pingback: pleasure ring
 197. Pingback: feng shui tips
 198. Pingback: Thrusting Vibrator
 199. Pingback: Hoagies
 200. Pingback: Phentermine HCL
 201. Pingback: his explanation
 202. Pingback: Arduino price
 203. Pingback: eva foam
 204. Pingback: 福井脱毛
 205. Pingback: 福井脱毛
 206. Pingback: 福井脱毛
 207. Pingback: 福井脱毛
 208. Pingback: China Import
 209. Pingback: piano classes
 210. Pingback: kim grace travel
 211. Pingback: 2 fashion boutique
 212. Pingback: dresses and boots
 213. Pingback: evanston
 214. Pingback: glendale
 215. Pingback: 0 home financing
 216. Pingback: videos
 217. Pingback: erotic
 218. Pingback: iPad repair
 219. Pingback: Water softener

Reacties zijn gesloten.