UMCU – Dag 27 Intensive Care

Vannacht

Geen slecht nieuws.

Met medicijnen en vocht is de bloeddruk in de loop van de nacht aardig op orde gebleven.
Temperatuur 37.1

Dolf wordt uiteraard nog in slaap gehouden.

Afwachten, maar op dit moment beter dan de paniek van gisteren.
 
Middag

Voor de bloeddruk is nog maar weinig medicatie nodig. Hij blijft nog wel schommelen.
Dolf moet dieper in slaap worden gebracht, want hij laat zich moeilijk beademen. Zijn lichaam wil nog steeds de regie houden en probeert nog steeds het ritme van ademhalen op te jagen. Op deze manier komt zijn lichaam toch nog niet voldoende tot rust.

Cijfers

Temperatuur 37,9
Ontstekingswaarde gestegen van 21 naar 47 in één dag.
Deze 2 stijgingen wijzen wel op een infectie. Net als de stijging van de witte bloedlichaampjes van rond de 5 naar 15.7 in één dag.

Bloed: rode 5,3 witte 15,7, bloedplaatjes 165!!!!!

Longonderzoek

Om 14.00 uur is een bronchoscopie gedaan. Dat is een onderzoek, waarbij een slangetje door de ademhalingsbuis wordt geschoven. Eerst wordt met een camera gekeken, waar de “verdachte” vlekken zitten. Daarna wordt er vocht in de longen gebracht, en wordt er wat weefsel weggenomen. Dit weefsel is op kweek gezet. Op het eerste gezicht lijkt er niets bijzonders aan de hand te zijn, het lijkt enkel slijm.
Afwachten, of er iets uit de kweken blijkt. Dat duurt altijd even.

Op dit moment wordt in ieder geval weer antibiotica toegediend.

Avond

Een nieuw infuus aangebracht in de hals, omdat er weer nieuwe antibiotica moeten inlopen.
De bloeddruk is nu mooi stabiel.
Temperatuur gedaald tot 37 graden!

Stap achteruit

Gesprek met de intensivist gehad. Dit is een onverwachte terugval. Dolf’s situatie leek een beetje stabiel te zijn. Gisteren had hij zelfs even op de rand van zijn bed kunnen zitten tijdens de fysiotherapie.
Hij probeerde zelfs even of hij zijn mobiel zou kunnen bedienen, maar daar was zijn fijne motoriek nog niet goed genoeg voor.

We hadden gehoopt, dat Dolf deze week naar de “gewone” verpleegafdeling overgeplaatst zou kunnen worden. Ook de artsen zagen daar kans toe. Nu wordt hij voorlopig nog slapend gehouden, beademd…

Letterlijk en figuurlijk een kwestie van een lange adem…   pfffff.

10 gedachten over “UMCU – Dag 27 Intensive Care

  1. Greetings from Colorado! I’m bored to tears at work so I decided to browse your website on my iphone during lunch break. I enjoy the info you present here and ca1n#82&7;t wait to take a look when I get home. I’m surprised at how quick your blog loaded on my cell phone .. I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, excellent blog!

Reacties zijn gesloten.