UMCU – Dag “+ 6 ” Medium Care – Tegenvaller

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog

Tegenvallers

In de ochtend toch weer koorts (38,9) en een onregelmatige hartslag van 198… Dolf komt nog steeds adem tekort (uiteraard krijgt hij al een tijdje extra zuurstof via zijn neus.)

Onderzoeken

Dolf heeft hoofdpijn en ziet rare rode vlekken voor zijn ogen. Er wordt voor de zekerheid een CT-scan gemaakt van zijn hoofd en hals om eventuele bloedingen op te sporen.
Daarnaast wordt een CT-scan gemaakt van zijn borstkas, om de oorzaak van de kortademigheid te zoeken.

De uitslagen zijn goed: de holtes (voorhoofd etc) zijn schoon, er zijn geen problemen in het hoofd te zien.  De longen zien er ook goed uit: geen signalen van longontsteking, schimmels… Wel zit er vocht achter de longen. Er wordt zoveel vocht toegevoegd om de bloeddruk goed te krijgen, dat dat één van de oorzaken kan zijn. Er wordt weer plasmedicatie gegeven. 

Maar waar komt die koorts toch vandaan? Nogmaals wordt alles op kweek gezet: opgehoest slijm, urine, bloed.  Het medisch team blijft puzzelen.

’s Middags wordt er nogmaals een ecg (hartfilmpje) gemaakt. Het lijkt erop, dat de linkerboezem het bloed niet krachtig genoeg doorpompt. Hij “flubbert”. Dit zou spontaan kunnen overgaan. In de middag is dankzij de hartmedicijnen de hartslag weer redelijk laag (schommelt tussen 105 en 120), dit is laag genoeg om even af te wachten of het hart vanzelf weer herstelt.

Doodmoe

Dolf is doodop, valt regelmatig in slaap, is onrustig, praat hardop in zijn slaap.
Hij is voor zijn gevoel 12 uur kwijt, gooit de dagen door elkaar. Aan het eind van de middag lijkt hij weer iets op te knappen.

Medicijnen

De hoofdpijn, de verwardheid en de problemen met het zicht kunnen ook bijwerkingen zijn van de medicijnen. De medicijnen die dit veroorzaken, zijn echter zo belangrijk, dat ze niet stopgezet kunnen worden.

Medium care

Op de medium care liggen de patiënten op een kamer met camera, zodat de verpleegkundige de patiënt altijd in beeld heeft. Daarnaast geven de pompen automatisch bij de verpleegkundigen aan, of er een melding is van een infuus. De patiënt hoeft zelf niet op de bel te drukken.
Er is meer personeel per patiënt beschikbaar, omdat ze uiteraard veel zorg nodig hebben.

Dolf heeft nog wel extra hartbewaking nodig, dus hij moet toch nog even op de medium care blijven. 

De klok tikt door

Dolf zei 12 uur kwijt te zijn. We trokken allebei al snel de conclusie, dat in deze zware periode het niet verkeerd is om af en toe een aantal uren kwijt te zijn. Daar mis je niets aan….

Dit is al dag + 6…

24 gedachten over “UMCU – Dag “+ 6 ” Medium Care – Tegenvaller

  1. Thanks Chris – few if any themes do what Builder does in terms of the layout engine … so it complicates it. Other themes have come out with &#;e&08r2sponsive2#8221; themes but they also don’t do all that Builder does. Thus, it’s taken us a bit to figure it out … but having full faith in Chris and his abilities, we were eager for this day to come!

Reacties zijn gesloten.