UMCU – Dag “+ 5 ” Medium Care

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Temperatuur  

De temperatuur is ’s ochtend toch weer opgelopen tot boven de 38 graden, maar is gelukkig niet meer zo hoog. Dolf vindt dat hij nog wel redelijk heeft geslapen, toch wel een paar uur. Hij vindt dat het wel redelijk gaat. In de avond is de temperatuur prima: onder de 37!!

Hartslag/bloeddruk

Als ik de verpleging bel om te informeren, hoe laat ik op bezoek mag komen, zijn ze wat minder positief. Hartslag is nog altijd veel te hoog, bloeddruk is nog altijd veel te laag. Paracetamol is nog hard nodig om de temperatuur te laten dalen.

In de nacht is nog een infuus gegeven om de hartslag (tegen de 200) lager te krijgen. Dit heeft niet het gewenste (en nodige) resultaat gehad. Ze gaan nog andere medicijnen proberen. Als dit geen goed resultaat oplevert, moet met een elektrische prikkel het hart “gereset” worden. Een vervelend vooruitzicht. Een angstig idee.

In de middag komt de cardioloog nog een echo maken van Dolf’s hart. Het hart ziet er goed uit. De onregelmatige, snelle hartslag komt niet doordat het hart niet goed werkt, maar moet een andere oorzaak hebben. Bijv. de koorts, stress, gebrekkige werking bijnieren.
Prednison kan de bijnieren lui maken. Daarom wordt nu de prednison vervangen door een middel, dat de bijnieren moet prikkelen weer harder te gaan werken.

Extra vocht om de bloeddruk omhoog te krijgen …
Medicijnen om de hartslag omlaag te krijgen …

Na dag en nacht proberen is aan het eind van de middag de hartslag rond de 120… Dat is laag genoeg.
Na dag en nacht proberen is aan het eind van de middag de bloeddruk 120 – 78 … Dat is hoog genoeg.
Pfff, het lijkt erop, dat er een probleem is overwonnen. Wel blijft de hartslag nog onregelmatig, maar dit wordt even aangezien.

Infuus

Er moet zoveel toegediend worden, dat er een extra infuus en een extra pomp worden aangesloten.
Hartmedicijnen, anti-afstotingsmedicijnen, anti-virale middelen, antibiotica, paracetamol, voeding, rode bloedlichaampjes (vandaag 2 zakken), bloedplaatjes (vandaag 2 zakken), vocht. En dan ben ik vast nog wel wat vergeten.  Daarnaast wordt er ook af en toe nog wat met een spuitje bijgegeven (gelukkig wel via het infuus). Dolf eet en drinkt helemaal niets meer.

Bloed

Trombo’s slaan weer niet goed aan. Een zak heeft 4 punten stijging opgeleverd. Dolf heeft nu 8. Een tweede zak trombo’s volgt meteen.
Er is bloed geprikt om de spiegel van de medicijnen tegen afstoting te bepalen. Hij was gisteren te laag, dus de dosis was verhoogd. Nu was de spiegel weer te hoog, dus de dosis is weer verlaagd.

Dolf’s oogwit is een beetje geel. Oogwit wordt geel door bilirubine, een stof die vrijkomt bij de afbraak van rode bloedcellen. Er wordt bloed afgenomen, om hiernaar te kijken.

Medium care

Dolf ligt op een eenpersoonskamer, vanwege zijn gebrek aan weerstand. Hij ligt er luxe, tv boven zijn bed. Lekker rustig. Het medische team is druk bezig met de zorg voor Dolf, er wordt flink gepuzzeld om alles weer op orde te krijgen. En weer is het een team, waar we heel tevreden over zijn: vakkundig, betrokken, vriendelijk, altijd bereid om uitleg te geven en om gerust te stellen…. 

Vanavond ging het een stuk beter met Dolf, hij heeft zelfs een tijdje in de krant gelezen. Hij is heel blij, dat hij zich niet meer zo rot voelt als gisteren en eergisteren.

Hopelijk blijft het zo.

11 gedachten over “UMCU – Dag “+ 5 ” Medium Care

  1. I stumbled across your site just in time to help me get those reindeer cupcakes done for this af8o;neon&#t217rs Christmas party for the kids! I can’t wait to make them. BTW VAL – what part of Maryland? Im sitting on a dock by the Bay!

Reacties zijn gesloten.