UMCU – Dag ” -4 ” Moederdag

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Medicijnen/chemo

De laatste zak fludaradine is ingelopen. Morgen wordt met een nieuwe serie chemo begonnen. Dit is een heftige kuur van 2 dagen, die de genadeslag voor Dolf’s beenmerg moet geven. Deze chemo heeft als bijwerkingen erge misselijkheid, haaruitval, beschadiging van de slijmvliezen. Er zullen 2 extra medicijnen tegen misselijkheid worden gegeven.
Na deze 2 dagen heeft Dolf 1 dag “rust”, wat chemo betreft. Hopelijk is dan het aftellen (en het afbreken van het beenmerg) klaar en kan de stamceltransplantatie plaatsvinden (één dag uitstel is mogelijk, als er nog niet genoeg stamcellen “geoogst” zijn.)

Op dit moment wordt de donor al enkele dagen geïnjecteerd met een soort groeihormoon om de aanmaak van stamcellen te bevorderen. We kunnen niet vaak genoeg onze dankbaarheid uiten: hoe bewonderenswaardig dat een medemens bereid is dit belangeloos voor een onbekende te doen!!!
Zonder stamceltransplantatie zou het voor Dolf afgelopen zijn.

Bloedwaardes

Hb           (rode bloedlichaampjes)   6.1
Leukos    (witte bloedlichaampjes)  3.3
Trombo’s (bloedplaatjes)                  101

(Nacht-)rust

Dolf blijft moeite houden met (in-)slapen. Ondanks slaappillen ligt hij de halve nacht wakker.
Ook is het moeilijk om activiteiten (in aantal en tijd) te doseren. Dolf heeft heel weinig energie, dus iets doen is al gauw te veel. Op de dag valt hij af en toe eventjes in slaap.

Moederdag

Een dag met een gouden randje: de duif in ons voeder-vogelhuisje is moeder geworden! Na een week of 2 broeden op 2 eitjes, bijna zonder te bewegen, begon de duif steeds meer te wiebelen.
En ja hoor: opeens zien we piepkleine pluize-bolletjes!!

Hopelijk gaat het goed, want er ligt al een paar dagen een grote zwarte vogel (kraai?) op de loer. Met een bezemsteel hebben we hem al een keer weggejaagd. Ook de duif vloog geschrokken weg, maar kwam gelukkig heel snel terug op het nest. En nu is ons uitzicht vanuit de keuken helemaal fantastisch!!