UMCU Dag 25 – SUPER NIEUWS!

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

DE UITSLAG VAN DE BEENMERGPUNCTIE IS GOED!!!  

Er zijn in het beenmerg, net als in het bloed, geen cellen gevonden, die op acute leukemie wijzen!!

Kortom: de acute leukemie is overwonnen!  Op naar de volgende ronde (de stamceltransplantatie).

Het was spannend, dat was wel duidelijk, maar we hadden nog maar niet de nadruk erop gelegd, hoe spannend… 
Als er namelijk wel leukemie-cellen waren gevonden, zou Dolf uitbehandeld zijn, kansloos zijn. 
Onze eigen hematoloog en de zaalarts kwamen samen het goede nieuws brengen. Een emotioneel moment. We hebben ze van harte bedankt voor het gevecht, dat ook zij, samen met het hele medische team geleverd hebben om Dolf van de acute leukemie te genezen.

Dolf’s beenmerg werkt weer, dat merk je nu goed aan de bloedwaardes:
Rode bloedlichaampjes 6.8
Trombo’s 33
Witte bloedlichaampjes 4.2

DOLF IS THUIS!!!

2 dagen geleden werd voorzichtig gezegd, dat Dolf misschien wel naar huis zou kunnen. In afwachting van de volgende opname zou hij thuis kunnen uitrusten/aansterken. Maar als er koorts oid zou optreden, zou het niet doorgaan.
Gisteren zijn de eerste voorbereidingen getroffen: oefenen met traplopen, voedseladviezen. Hoog/laag bed aangevraagd voor in de woonkamer. Dat is wel fijn om overdag op te liggen. “Astronautenvoer” besteld.

Huis volgens voorschriften extra schoongemaakt, spullen aan de kant om plaats te maken voor het bed, tafeltje leeggemaakt voor medicijnen, speciaal eiwitrijk, calorierijk voedsel ingekocht.
Het grootste probleem van dit moment is Dolf’s gewicht, hij weegt nog maar 71 kilo. Hij moet deze week toch proberen om iets aan te komen. Dat is nog een hele uitdaging.

Om 1500 uur naar het ziekenhuis. De “lange lijn” (picc-lijn= blijvend infuus) is verwijderd. We hadden een rolstoel meegenomen. Bij de parkeergarage en bij de hoofdingang staan rolstoelen die je mag “lenen”, het systeem werkt net als een winkelwagentje.
Afscheid van de kamergenoot… Bij het vertrek lieten we per ongeluk de “happy birthday” – ballon los, gevuld met helium, dus die hebben we nog korte tijd kunnen nazwaaien…

Nog een grappig nieuwtje (niet spectaculair, maar toch bijzonder)

Sinds 2 dagen hebben we “inwoning”. Als je uit ons keukenraam kijkt, zie je een vogel-voederhuisje.
Op dit moment zit er een duif op een nestje te broeden… 2 eitjes…
Dolf geniet enorm van ons “eigen uitzicht”.

GRAAG AFSTAND HOUDEN

We begrijpen goed, dat jullie met ons meeleven en Dolf ook graag zouden bezoeken. Dit is echter niet mogelijk. Dolf is heel zwak, doodmoe, uitgeput. We willen jullie dus nadrukkelijk erop wijzen, dat het in Dolf’s belang is, dat er zo min mogelijk bezoek komt. Ook telefoontjes zijn niet gewenst. Dolf moet uitrusten, aansterken, ter voorbereiding van het volgende zware traject. Bovendien is hij nog heel kwetsbaar, dus moet hij nergens mee besmet worden, vooral ook met het oog op de volgende chemo-kuur.

We moeten 2 x per dag zijn temperatuur opnemen. Bij het kleinste kwaaltje moeten we contact opnemen met afdeling hematologie. Bij twijfel moet Dolf weer snel terug naar het ziekenhuis.
Kortom het blijft spannend. 

Ongeveer op 5 mei zal hij weer opgenomen worden.
1.122 gedachten over “UMCU Dag 25 – SUPER NIEUWS!

  1. Pingback: great
  2. Pingback: sexy chat
  3. Pingback: Cash for my home
  4. Pingback: Free chaturbate
  5. Hey there! I know this is kinda off topic but I was wondering if you knew where I could find a captcha plugin for my comment form? I’m using the same blog platform as yours and I’m having trouble finding one? Thanks a lot!

  6. Pingback: desigirl

Reacties zijn gesloten.