UMCU Dag 14 – Stamceltransplantatie info

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Koorts

Weer een nacht met hoge koorts. De hoeveelheid antibiotica in het bloed (de spiegel) zal bepaald worden om te kijken of er wel genoeg antibiotica wordt opgenomen in Dolf’s lichaam. Er zijn ook nog veel bacteriën in zijn bloed. Er wordt nog gekeken naar de mogelijke besmetting van de lange (infuus) lijn.
Die koorts moet nu wel snel overgaan. 

Controles/ bloedwaardes

Bloeddruk 120/60 polsslag 100
CRP (ontstekingswaarde) 195
Hb 5,1
Leuco’s 0,2
Trombo’s 6

Vandaag 2x transfusie bloedplaatjes, want de eerste had slechts voor een stijging van 2 punten gezorgd.
Dolf heeft heel veel puntbloedinkjes door het ernstige gebrek aan bloedplaatjes. Dit zorgt voor veel jeuk, waar weinig aan te doen is, alleen insmeren met vaseline geeft iets verlichting.
Vanavond 1x bloedtransfusie voor de rode bloedlichaampjes.

Mondkapjes

Op de afdeling zijn mondkapjes beschikbaar. Als Dolf van de afdeling afgaat voor onderzoeken o.i.d. krijgt hij een mondkapje voor. Ook medewerkers en bezoekers die twijfelen over infectie luchtwegen/verkoudheid moeten een mondkapje voor doen. Dit alles met het oog op de kwetsbaarheid van de patiënten.

Voorlichting stamceltransplantatie (sct) 

Vanochtend een afspraak met de sct-verpleegkundige gehad. De planning is besproken: de volgende chemokuur begint 6 mei, stamceldonatie zal ongeveer op 15 mei plaatsvinden, eventueel een dag later.
(Vertraging kan veroorzaakt worden, doordat de donor bijvoorbeeld nog niet genoeg stamcellen heeft geproduceerd.) Daarnaast is het behandelschema besproken: welke medicijnen, wanneer en waarom…

De sct van Dolf is een “allogene stamceltransplantatie”.  Dit betekent, dat zijn eigen stamcellen niet gebruikt kunnen worden, maar dat hij afhankelijk is van een donor die stamcellen wil afstaan.

WWW.EUROPDONOR.nl

Er is geen geschikte donor in de familie, dus er moest verder gezocht worden.
Stichting Europdonor helpt bij het zoeken van een geschikte donor. Deze stichting zoekt wereldwijd naar een geschikte donor (www.europdonor.nl).

Voor Dolf zijn ze er heel goed in geslaagd: op dit moment zijn er 3 donoren opgezocht, benaderd en bereid om Dolf te helpen. Alle 3 jonge mensen, die hopelijk sterke, gezonde, actieve stamcellen kunnen afstaan. Dit gebeurt anoniem. Wel heb je de mogelijkheid om via het sct-team een bedankbrief te sturen.

Het zal nog moeilijk zijn om onze dankbaarheid onder woorden te brengen. Het donorschap van deze jonge mensen is Dolf’s enige redding. Zonder hun stamcellen zou hij zeker overlijden.

Patiënten informatie dossier

Naast dit gesprek is er een info map verstrekt, ongeveer 40 bladzijden nuttig “studie-materiaal”:

Algemene info over stamceltransplantatie
Specifieke info over allogene stamceltransplantatie
Behandeling
Leefregels
Complicaties
Herstelfase
Sociale en emotionele aspecten
Aanbevolen websites.

Het was fijn om een gesprek over de sct te hebben. Als er nog vragen zijn, kunnen we altijd aankloppen bij de sct-verpleegkundige.

Als nu maar eerst de bacterie uitgeschakeld wordt, de koorts zakt en het bloedplaatjesprobleem opgelost wordt ….


703 gedachten over “UMCU Dag 14 – Stamceltransplantatie info

 1. Do you want to install AVG with your license key code ? First you need to make sure that there are no other security program installed in your operating system then you have completed the activation process you can login to your AVG Account and go to subscription section of your account and then you can see the button there like Add device. Now you can start start the download and installation of your AVG product online.http://www.install-avg.com/retail/

 2. AwesomeRemarkableAmazing! Its reallyactuallyin facttrulygenuinely awesomeremarkableamazing articlepostpiece of writingparagraph, I have got much clear idea regardingconcerningabouton the topic of from this articlepostpiece of writingparagraph.

 3. Thanks for sharing excellent informations. Your web site is very cool. I’m impressed by the details that you have on this web site. It reveals how nicely you perceive this subject. Bookmarked this website page, will come back for more articles. You, my pal, ROCK! I found just the info I already searched everywhere and simply couldn’t come across. What a great web-site.

 4. I like the valuable info you provide in your articles. I will bookmark your blog and check again here regularly. I’m quite sure I’ll learn many new stuff right here! Best of luck for the next!

 5. Thank you for the sensible critique. Me and my neighbor were just preparing to do a little research about this. We got a grab a book from our area library but I think I learned more clear from this post. I’m very glad to see such wonderful info being shared freely out there.

 6. Great – I should definitely pronounce, impressed with your site. I had no trouble navigating through all the tabs and related info ended up being truly simple to do to access. I recently found what I hoped for before you know it in the least. Reasonably unusual. Is likely to appreciate it for those who add forums or something, site theme . a tones way for your customer to communicate. Excellent task.

 7. Reinstall Webroot with Key Code-24/7 technical support for Webroot antivirus, call us to get instant support on webroot installation issues Dial toll free 1-844-833-0610.

 8. I precisely desired to thank you so much yet again. I do not know what I might have created without the entire pointers documented by you regarding this topic. This was an absolute challenging crisis for me, nevertheless seeing a specialized mode you treated it took me to weep over delight. I’m just happy for your help and thus wish you recognize what a great job you have been providing training the rest with the aid of your website. Most likely you haven’t met all of us.

 9. HowdyHi thereHiHello, i read your blog occasionallyfrom time to time and i own a similar one and i was just wonderingcurious if you get a lot of spam commentsresponsesfeedbackremarks? If so how do you preventreducestopprotect against it, any plugin or anything you can advisesuggestrecommend? I get so much lately it’s driving me madinsanecrazy so any assistancehelpsupport is very much appreciated.

 10. Hi there, this weekend is good in favor of me, since this point in time i am reading this enormous informative piece of writing here atmy home.

 11. After I originally left a comment I seem to have clicked the -Notify me when new comments are added- checkboxand now each time a comment is added I receive 4 emails with the samecomment. Perhaps there is a way you can remove me from thatservice? Many thanks!

Reacties zijn gesloten.