UMCU Dag 13 – Gevolgen chemo, bacterie

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Gevolgen chemo

Door de chemo worden de kankercellen aangevallen, maar ook alle andere “snel-delende cellen”, dus ontstaan er nu problemen met alle slijmvliezen.

De aften in Dolf’s mond genezen langzaam maar zeker. Daarentegen zorgen  verhemelte, keel, maag, darmen nu voor (pijn-)klachten, die veroorzaakt worden door de chemo. Dolf kan geen pillen meer slikken, maar krijgt nu alle medicijnen via het infuus. Het is een hele puzzel om alle benodigde vloeistoffen, voeding, medicijnen in zijn lijf te krijgen.

De milt, die voor het toedienen van de chemo, gigantisch groot en keihard was, wordt nu iets kleiner en iets zachter. Er is minder druk op Dolf’s andere organen, wat wel wat verlichting geeft.

Bacterie

Gelukkig voelde Dolf zich gisteravond even wat beter, na het starten van de antibioticia.
Hij heeft redelijk geslapen. De koorts zakt nog niet, maar dat zal zeker even de tijd moeten hebben.

Het is nu afwachten, of de bacterie de lange (infuus-) lijn ook besmet heeft. Bij de eerste controle van woensdag was dat het geval. Als uit de gisteren afgenomen bloedmonsters blijkt, dat de lijn besmet is, moet hij verwijderd worden. Dat zou heel vervelend zijn, want het is toch een aardige ingreep. En met de lage bloedwaardes is het ook riskant. (bloedingen).

De zaalarts heeft vandaag Dolf’s hart beluisterd. Het is mogelijk dat een bepaalde soort stafylokok zich op de hartklep nestelt. Dit lijkt bij Dolf niet het geval te zijn. Pfff, eindelijk een keer geluk. 

Bloedwaardes 

hb 5.1
bloedplaatjes 9 …..
witte bloedlichaampjes 0,0

Ondanks al het bovenstaande nieuws vindt de hematoloog het voor deze fase van “de dip” redelijk goed gaan. Daar putten we toch weer hoop uit. 

474 gedachten over “UMCU Dag 13 – Gevolgen chemo, bacterie

Reacties zijn gesloten.