Steeds betere conditie

Er is de afgelopen weken veel gebeurd en het gaat goed! Mijn conditie neemt snel toe. Een paar weken geleden begonnen met oefeningen van de fysio om te leren lopen. Twee weken geleden hadden we nog een rolstoel nodig bij de controle in het ziekenhuis en stond ik nog wankel op mijn benen. Nu  kan ik goed lopen, nog niet zo heel ver, maar toch ver genoeg om weer een stukje vrijheid erbij te krijgen. Mijn wereld wordt weer groter !

Eind vorige week voor het eerst weer auto gereden, en het afgelopen weekeinde voor het eerst weer gefietst. Eerlijk gezegd ga ik zo af en toe mijn grens over om mijn conditie wat sneller te verbeteren. Meestal moet ik na zo’n inspanning mijn rust pakken en gelukkig kan dat ook.

Vorige week voor controle naar de chirurg geweest. Er zijn nogal wat zaken waar ik behoorlijk last van heb en die nog opgepakt moeten worden. Belangrijkste is de dagelijkse zware hoofdpijn. Te horen gekregen dat die waarschijnlijk wordt veroorzaakt doordat er zich bindweefsel (littekenweefsel) heeft gevormd in mijn nek en wangen. Om dit op te lossen zal er een hersteloperatie plaats moeten vinden. We gaan dit over twee weken bespreken met de plastisch chirurg. Wat er gaat gebeuren (en wanneer) horen we dan. Even afwachten dus.
Met de wonden gaat het erg goed, die zijn bijna genezen. Ik hou er zelfs één van de 7 schoonheden aan over: een kuiltje in mijn wang!
Verder heb ik erg veel last van mijn schouder. Mijn rechterarm kan ik niet verder dan 90 graden optillen en mijn schouder doet heel erg pijn. De fysio heeft er naar gekeken en geprobeerd om het gewricht los te krijgen, maar zonder resultaat. Conclusie van de chirurg, na het bestuderen van een recente röntgenfoto, is dat het een “frozen shoulder” betreft. Voorlopig proberen met fysio te verbeteren, maar dit kan wel erg lang gaan duren. 
Ook hebben we nogmaals met de hematoloog gesproken. Op dit moment is het het belangrijkste, dat ik weer conditie ga opbouwen. Eerst aansterken (en in gewicht aankomen) en dan in het najaar de stamceltransplantatie. Aankomen is het probleem niet: het eten bevalt me weer prima en ik drink liters cola….. 

63 gedachten over “Steeds betere conditie

  1. Ha Dolf en gezin.
    Top om te lezen dat het zo goed gat en dt jullie dit met elkaar doen.Verder zijn er geen woorden voor die voldoende zeggen die ik jullie toe wens. Lieve groet aan allemaal
    Corrie Breeveld

  2. hallo Dolf, fijn weer wat van je te horen geweldig dat het zo snel zo goed gaat, wel jammer dat je nog zoveel pijn hebt.ik hoop dat men daar ook snel wat voor vindt, want dat is geen pretje. weer gefietst, weer auto gereden, wat zal dat leuk zijn geweest. lieve groetjes, ook natuurlijk voor Marjolein, Karin,Jeroen en knuffel voor Dylon. doeg doeg,!!!!! Atty

  3. Excellent goods from you, man. I’ve understand your stuff previous to and yo2178u&#;re just extremely fantastic. I actually like what you have acquired here, certainly like what you are stating and the way in which you say it. You make it enjoyable and you still take care of to keep it sensible. I cant wait to read much more from you. This is really a tremendous website.

Reacties zijn gesloten.