Het gaat goed!

Even een heel positief bericht van mij om te melden dat het hard vooruit gaat!
De wonden op mijn benen genezen goed. Enerzijds dankzij het dagelijks spoelen in het bad, maar ook dankzij de hulp van de wondverpleegkundigen in het ziekenhuis en de dagelijkse hulp van de thuiszorg. Bij de wondverpleegkundigen zijn we de afgelopen woensdagen geweest, en zij hebben het met verschillende middelen voor elkaar gekregen dat de wonden op mijn benen zo goed als dicht zijn. Dat maakt het weer leren lopen een stuk gemakkelijker.

De fysio geeft wekelijks oefeningen om mijn spieren aan te sterken en dat werpt zijn vruchten af: ik kan nu steeds verder lopen. Als het weer het toelaat ga ik met Marjolein buiten een rondje lopen. Via mijn zwager hebben we nog een rollator te leen gekregen, maar ik probeer het zonder gebruik van de rollator te redden. Stel je dus het volgende voor : ik loop daar mijn uiterste best te doen om “gewoon” te lopen (ziet er nog wel heel houterig uit hoor!) en Marjolein loopt, met rollator, naast en achter me om als reddende engel een zitplaats te bieden als ik geen kracht meer heb. Velen zullen wel denken “he? Dolf was toch ziek en nu loopt Marjolein met een rollator?”. We proberen steeds verder te lopen om op die manier de spieren te trainen. Eerst naar de auto op de parkeerplaats. Woensdag bij het ziekenhuis van parkeergarage naar het ziekenhuis en vandaag een groot rondje door de wijk. Wat is het weer heerlijk om even buiten te lopen šŸ˜‰   Ik merk steeds meer wat ik heb gemist. Prachtige geurende bloesem aan de bomen, en ook de nieuwe blaadjes die aan de bomen komen en de frisse buitenlucht.

Ook met mijn eetlust is het goed gesteld. Ik eet weer met het gezin mee en kan alles weer eten. Dankzij de extra calorieĆ«n ben ik al 1,5 kg aangekomen.
Ben heel erg blij om deze revalidatie samen met mijn eigen gezin in mijn eigen vertrouwde omgeving te kunnen doen. Heerlijk eten, drinken en tv kijken zoals het ons uitkomt.

Opm foto : deze is gemaakt voor het verzorgingshuis in ons dorp ter gelegenheid van de Rock en Rollator party waarmee we onze 50 jarige verjaardag hebben gevierd. Nooit verwacht om zo snel een rollator nodig te hebben šŸ˜‰