UMCU Dag 15 Verpleegafdeling

GOED NIEUWS:

De transferverpleegkundige heeft definitief akkoord gekregen van Weddestein! Eind volgende week zou Dolf daar terecht kunnen. Op de revalidatie-afdeling, “de Halve Maan”, kan hem o.a. fysio en een individueel oefen-programma geboden worden.
Dolf’s kamergenoot gaat maandag naar een ander “tussenstation”. Dolf hoopt dan aan het raam te kunnen liggen, iets meer van de buitenwereld mee te krijgen. Al is het maar een paar dagen.
  
De sonde buis is verwijderd. Dolf voelt zich meteen een stuk beter: geen keelpijn meer, meer lucht.
Hij moet nu natuurlijk wel zelf de calorieën door de mond binnen krijgen. Probleem is, dat hij moet overgeven van de calorierijke Nutridrink. Morgen hopelijk overleg met diëtiste. Misschien is er nutridrink op een andere basis beschikbaar (geen zuivel, maar fruit of zoiets?). Vast voedsel is echt nog onmogelijk. Anders moet de sonde weer teruggeplaatst worden. Medicijnen toedienen is nu ook moeilijker, omdat het niet meer via de sonde kan. Ze moeten nu fijngemaakt met vla gegeten worden. Hij kan echt geen hele pil(letjes) doorslikken.

Vervelend is wel, dat hij weer koorts heeft. Ondanks de constante toediening van maximale dosis paracetamol heeft hij toch 38,2 (temp in oor). Morgen even afwachten.

Nu is gezegd, dat zaterdag onder de douche (brancard) het folie van zijn rechterbeen zal worden verwijderd.

Vandaag was wel een goede dag, Dolf was erg fit, goed te spreken, opgelucht dat de buis uit zijn neus was. Vol vertrouwen over de overplaatsing naar Weddestein. We hebben ook nog wel gelachen met elkaar.

18 gedachten over “UMCU Dag 15 Verpleegafdeling

 1. Hoi Dolf en Marjolein. Fantastisch! Zo zie je maar weer: soms komt dat, wat je graag wilt, ook uit.. Weddestein is lekker dicht bij voor je gezin. En ik verheug me erop om je – als ik langs Weddestein naar het station loop – elke dag weer nieuwe stappen vooruit toe te wensen/zwaaien. En dan doet het er niet toe of je dat dan ziet of niet. Op dit bericht zaten we na de afgelopen dagen toch echt te wachten. Koen/Marianne.

 2. He dat is nog eens super om te lezen!!! Weer een lichtpuntje erbij! En lekker dichtbij voor Marjolein en de kids [en mijzelf hihih] Fijn ook dat je geen last meer hebt van die rot sonde, misschien dat over een aantal dagen het slikken nog beter gaat, je keel moet toch een beetje herstellen van de sonde.

  Wel balen dat je weer koorts hebt joh, ik hoop dat het morgen weer is gezakt, zou wil mooi zijn hé. Maandag al een klein stukje verhuizen naar het raam, dan krijg je idd wat meer van de buitenwereld mee hé. Je zal je hoofd nog niet goed kunnen draaien dus vanuit de kant waar je nu ligt is niet zoveel van de buitenlucht te zien.

  Nou joh ik ga aan je denken morgen, na extra aan je denken want aan je denken doe ik al elke dag.
  Het zal erg vermoeiend zijn om onder de douche te gaan maar aan de andere kant, heerlijk om weer een straaltje water over je lijf heen te voelen.

  Dag lieve Dolf en Marjoleintje
  Dikke knuffel en liefs van mij

 3. Hoi luitjes,heerlijk gelachen met elkaar! Fijn, dat is ook belangrijk voor het beter worden! en fijn nu de vooruitzichten dat Weddesteyn plek heeft voor Dolf. Niet meer zoveel tijd kwijt aan het reizen voor al die lieverds die elke keer je graag komen bezoeken.
  Fijn dat die sondebuis eruit dat opleverde (minder pijn, last van slikken en benauwd) wat je hoopte. Wel lastiger dus voor andere dingen, als medicijnen en zo, maar ja die hap vla moet er toch in, dus dan maar met gemalen pil als garnering.
  Hm, die koorts is niet zo jofel nu, maar kan dat van de schaafwonden komen? Als ze zo groot zijn lijkt me van wel. Maar ja ik heb totaal geen medische kennis dus ik roep maar wat.
  Probeer maar meer pasjes vooruit dan achteruit te maken elke keer, dan omt vanzelf (met de nodige moeite en inspanning natuurlijk) een keer THUIS komen weer in zicht!
  Sterkte met aansterken! hartelijke groeten
  Ingeborg

 4. Wat een heftig jaar voor jullie zeg. Beter worden is nu het enige waar je/jullie mee bezig zijn. Hopelijk komen daarna weer de leuke dingen: lekker met elkaar op vakantie, voetballen met je vrienden en een potje tennissen.
  Take care Dolf, Marjolein en familie!

Reacties zijn gesloten.