UMCU Dag 14 Verpleegafdeling

Jammer, geen douche vandaag…  Geen fysio…  Wel 2x in de stoel gezeten. Dat gaat wel al iets beter.

Het (slecht kunnen) slikken blijft een probleem. Misschien wordt het veroorzaakt, doordat de sonde-buis irriteert en in de weg zit? Er wordt aan gedacht de buis te verwijderen om te proberen, of het slikken dan beter gaat. Zo niet, dan wordt de sonde-buis meteen weer teruggeplaatst (in het andere neusgat). Dolf wil het graag proberen: hij heeft echt last van die buis. Hij is een beetje verkouden, waardoor zijn neus ook nog verstopt zit (neusdruppels). Met dan ook nog een buis door je neusgat en een mond die nog niet goed open kan (door zwellingen) wordt ademen een hele onderneming.

Om zijn maag en darmen beter te laten werken, krijgt Dolf sinds vanavond weer antibiotica. Hopelijk is hij dan minder misselijk. Na ieder slokje moet Dolf hoesten; de reden kan zijn dat een klepje zijn longen niet goed afsluit, als hij slikt. Iedere keer dat hij iets drinkt, lekt er iets in zijn longen…. Risico op longontsteking.

Gelukkig zit de sonde-buis sinds 2 weken vastgeplakt met een vleeskleurige tape op zijn neus. Daarvoor was het een witte, die je dus de hele tijd in zicht hebt. Kleine verandering, maar een groot verschil!

De schaafwonden doen enorm zeer: er zitten nu grote korsten op, die spontaan openspringen als Dolf gaat staan. Een paar keer per dag worden ze ingesmeerd met vaseline. Morgen komt de plastisch chirurg langs, om van het andere been de folie af te halen. Dolf krijgt al 4x per dag de maximale dosis paracetamol, meer kan niet, want dan schaadt het zijn lever. Vandaag is weer wat morfine bijgegeven.

De transfer-verpleegkundige is langs geweest. Er wordt gezocht naar een plek in een verpleegtehuis. Vanaf volgende week donderdag zou hij overgeplaatst kunnen worden. De vraag is hoe lang de wachtlijst is…
Daar hangt ook vanaf, of hij in de buurt wordt geplaatst. Het kan ook nog Vinkeveen worden, niet echt naast de deur.

3 gedachten over “UMCU Dag 14 Verpleegafdeling

 1. Tjonge, het valt allemaal niet mee. Zo'n moeite met slikken, erg naar. Het zou lekker zijn als de douche binnenkort wel kan, want daar knap je altijd even van op als je zo lang zo ziek bent geweest en in bed hebt gelegen! Hopelijk is er een verpleeghuis in de buurt. Ik ken de transferverpleegkundigen, Geertje en Gert goed, ze zullen hun uiterste best voor Dolf doen! Vandaag schijnt het zonnetje, schijnt die ook in Dolf zijn kamer? Dan ziet de wereld er een beetje vrolijker uit. Tot gauw weer!

 2. Hey Broer, 2 stapjes vooruit en eentje terug is ook vooruit he! Hopelijk gaat het goed als de sonde-buis eruit is en ligt een stuk van de problemen daar. Dat zou weer 2 stapjes vooruit zijn, misschien geeft het verplaatsen naar het andere neusgat wat verlichting en dat zou dan weer 1 stapje zijn 🙂
  We balen er van dat we je deze week niet kunnen bezoeken, maar zijn dit zeker van plan aankomende woensdag. Misschien hebben we dan wat foto's van Toscane bij ons. Sterkte met alles…veel moed, geduld en doorzettingsvermogen. N,A,L,L

 3. Balen dat het slikken nog zo lastig blijft. Dan is het kunnen eten en sterker worden om te kunnen staan ook nog niet binnen bereik en kun je ook nog niet naar huis…
  Hopelijk lukt het om een plekje in de buurt te vinden!
  Douchen met van die grote schaafwonden lijkt me nog niet zo'n fijn vooruitzicht… dan worden de korsten zacht en gaan ze alleen maar meer trekken en onder spanning staan. Maar aan de andere kant het frisse water langs je hele lijf kunnen voelen is wel wat waard!
  Balen dat er nog zoveel pijnbestrijding ook nodig is! Dat geeft natuurlijk ook aan dat het dus nog wel nodig is, maar die zou je ook graag lozen! Nou hopelijk heeft de verwijdering van de sondebuis een positief effect en kun je door kleine minimuizenhapjes weer een beetje aansterken en kom je weer wat stapjes vooruit.
  We leven erg met je mee vanaf deze kant van het dorp!
  xx groetjes
  Ingeborg

Reacties zijn gesloten.