UMCU Dag 10 verpleegafdeling

Moe, moe, moe, moe  ………….

De fysiotherapeut is een weekje op vakantie, maar de revalidatie-arts heeft de training vandaag van hem overgenomen. Vooral aandacht voor de rechterschouder/arm.

Sinds 2 dagen ligt Dolf op een “anti-decubitus”- matras. Zo’n matras wiebelt af en toe, steeds een ander gedeelte, dit is om te voorkomen, dat de patiënt gaat doorliggen (wondjes krijgt door het lange liggen).
Dolf had ook pijn in zijn onderrug, maar dat gaat met dit nieuwe bed ook beter.

De plastisch chirurg is heel tevreden over het herstel van de wonden, maar ook over haar eigen werk!
Enkele “minder nette” plekjes kunnen later alsnog bij een hersteloperatie “verfraaid” worden. 

Iedere dag wordt 2x gecontroleerd of het slangetje van de sondevoeding nog goed zit en niet in de longen is geschoven. Dit wordt gedaan door lucht door het slangetje te blazen en dan te luisteren of de maag begint te borrelen. Zowel gister als vandaag was Dolf een paar keer misselijk en moest spugen. Vandaag hebben ze lucht uit zijn maag gehaald, via de sondeslang. Dit gaf wel opluchting.

Gevraagd is wat nu precies de werking is van het vernevelen: longblaasjes openen, longen goed houden om longontsteking te voorkomen. Bij zwakke patiënten is het hoesten vaak niet krachtig genoeg om rommel op te ruimen. Er zitten ook slijmoplossers in.Vandaag heeft Dolf niet kunnen vernevelen, want daar werd hij misselijk van.

Dolf heeft voor het eerst een waterijsje op! Zijn zus is beneden in de winkel een raket gaan kopen, die Dolf heel goed kon opeten. Toen de verpleging dat hoorde, zeiden ze dat hij in de avond nog wel één mocht vragen aan de verpleegkundige. Waterijs gaat beter dan appelmoes, dat kost nog wel veel moeite!
2 ijsjes op één dag: dat is pas genieten.

 

 

Eén gedachte over & ldquo; UMCU Dag 10 verpleegafdeling & rdquo;

  1. Zo kun je met een ijsje een feestje vieren. weer een hapje (stapje) erbij…. =D
    ingeborg

Reacties zijn gesloten.