UMCU Dag 8 Verpleegafdeling

Dolf had een drukke, maar goede dag.

’s Ochtends is de wond op de borstkas extra goed schoongemaakt.
In de middag zou het folie van zijn beide bovenbenen afgehaald worden. Het bleek een dermate pijnlijke handeling te zijn, dat eerst morfine moest worden toegediend. Een groot deel van Dolf’s bovenbeen is in één klap “geharst”. Na één been zijn ze gestopt. Dolf is als een blok in slaap gevallen en heeft 2 uur geslapen. (Hij voelde zich helemaal high van de morfine!) Leuk vooruitzicht (maar niet heus): morgen het andere been!

Er staat nu een “dekenboog” over Dolf’s benen heen, zodat het laken niet op de schaafwonden vast kan gaan plakken.
 
Tijdens het avondeten moet Dolf wel geholpen worden: hapje custardvla, slokje water, hapje chocoladevla, slokje water.

Vandaag is er een thoraxfoto gemaakt. Dolf hoest nogal, dus moet longontsteking uitgesloten worden. Hij heeft gelukkig geen koorts. Hij vond het prachtig om in zijn bed door het ziekenhuis rondgereden te worden: leuk uitje, interessant. Hij baalde enorm, dat hij zijn bril niet op had!

Over brillen gesproken: toen zijn hoofd nog erg opgezwollen was, had Marjolein zijn oude bril meegenomen. (dan kun je probleemloos de poten verbuigen, was het idee). Marjolein pakt de bril uit de koker, brengt hem naar Dolf’s neus, buigt de poten iets naar buiten en krak, bril doormidden . . . . .