UMCU Dag 6 Verpleegafdeling

Weer weinig energie. Het verschilt enorm per dag. Er valt geen peil op te trekken.

Zijn bloedbeeld is “binnen de marges”. Hij heeft pijn onder in zijn rug en in zijn schouders: komt waarschijnlijk doordat hij nu al ruim 3 weken op zijn rug ligt. Draaien is natuurlijk niet mogelijk gezien de wonden aan de voorkant.

De ene helft van de wond geneest heel goed, die wordt vanaf nu dagelijks met vaseline ingesmeerd.
De andere helft van de wond gaat minder goed, daar is nieuw materiaal voor besteld. Moet nog binnenkomen.

De fysiotherapeut komt elke dag 1 of 2 x. Vandaag heeft hij vooral met de armen geoefend. Dolf’s benen willen nog niet zo goed, weinig kracht. Het is een vrolijke therapeut, waar Dolf graag mee oefent. Hij is niet uit bed geweest, dat ging niet. 

Zijn menu is uitgebreid met een beetje tomatensoep, 3 slokjes steeds afgewisseld met een slokje water. Hij geniet er echt van: lekker zout!

Momenteel ligt hij op de afdeling traumatologie, nog steeds 2-persoons, jammer genoeg niet aan het raam (wie het eerst komt, het eerst maalt!). Als de “buurman” naar het revalidatiecentrum verhuist, schuift Dolf vast en zeker een plekje op (dat scheelt wel veel geloop langs zijn voeteneind!)

Overigens zal Dolf alle onderzoeken die voorafgaan aan het traject voor de stamceltransplantatie opnieuw moeten ondergaan! Weer alle organen testen, longonderzoek, hart, etc. etc….. Controleren of zijn lichaam dan alweer sterk genoeg is voor het volgende traject…

 

5 gedachten over “UMCU Dag 6 Verpleegafdeling

 1. Hai Dolf, vanmorgen lopend naar het station, opkomend zonnetje, lekker fris… een haast perfecte "San Diego" morgen. Sommige dingen vergeet je niet. En dan gedurende de dag steeds weer 'hoe zou het vandaag gaan' en nog veel meer 'don't ever give up'. High five. Koen

 2. zo, en dan nu een eerste reactie van mijzelf op mijn eigen blog.
  Lieve Marjolein, van Harte Gefeliciteerd met je verjaardag!
  Jij in het bijzonder, maar ook alle anderen dank voor jullie hulp en steun.
  XXXX Dolf

 3. MARJOLEIN, GEFELICITEERD MET JE VERJAARDAG,JEROEN EN KARIN JULLIE MET JULLIE MOEDER EN DOLF!!!! JIJ OOK NATUURLIJK WAT GOED VAN JE ,JOUW EERSTE BERICHTJE WAT FIJN JE BENT EEN BIKKEL MAAR DAT WISTEN WE ALLEMAAL AL, GEWELDIG , MET KLEINE STAPJES KOM JE ER OOK,JE GAAT HET REDDEN< PETJE AF HOOR, IK WIST HET ALLANG DAT IK EEN STOERE NEEF HEB.HEEL VEEL STERKTE BIJ JE VERDERE HERSTEL!!!!!!! ATTY

 4. Lieve Marjolein van harte gefeliciteerd met je verjaardg.(Dagje later)
  En Dolf natuurlijk met Marjolein, maar wat is het ook fijn om je even op je blog te zien!
  Een fijne dag en BEWONDERING voor jou Dolf en jullie als gezin!

  liefs Gijs en Monique

 5. lieve allemaal,
  Ik kreeg tranen in mijn ogen toen ik Dolf's eigen berichtje zag aan marjolein… Wat ben je een kanjer Dolf, maar zonder je steunen en toeverlaat (marjolein, jeroen, karin en dylan) zou het het vast veel moeilijker zijn.
  Het zijn stuk voor stuk enorme toppers!! Wees ok maar trots op heb Dolf. Maar zeker ook op jezelf. Doordat je altijd god op je lijf hebt gelet, heb je nu toch maar de eerste grote obstakels doorstaan en ben je weer aan het opkrabbelen. Volhouden en doorgaan!
  Jammer dat het stamceltraject in de pauze staat en daar alles opnieu moet gebeuren. Aan de andere kant ben je wel met je neus (en nog meer) op de feiten gedrukt hoe belangrijk het is dat de rest in behoorlijke conditie is bij zo'n ingrijpende therapie.
  Erg onder de indruk van wat jullie meemaken en op afstand meelevend!! Sterkte met het verder herstel!!
  groetjes en alle liefs
  Ingeborg en de rest

Reacties zijn gesloten.