UMCU Dag 10 Intensive Care

Vanmorgen is met een thorax (röntgen) foto gezien dat er minder vocht in zijn longen zit dan eerder. Dit is een goed teken. Zijn waardes zijn nu ook goed. De uitslag van de CT-scan van gisteren is nog niet bekend.Wel lijkt zijn gezicht minder gezwollen te zijn dan gisteren. Ook wordt geprobeerd de beademing te minderen. Er zijn meer vochtafdrijvende middelen toegevoegd. Tot nu toe is er vooral heel veel vocht toegediend om zijn bloeddruk op peil te houden.

De eerste keer fysio heeft Dolf achter de rug. Ze beginnen met de fijne motoriek door in een stressbal te proberen te knijpen. Er moet weer spierkracht worden opgebouwd, want hij heeft ruim een week in slaap gelegen. Om dit te bevorderen heeft hij ook “krachtvoer” gekregen via de sonde (veel calorieën, proteïnen en vezels.)


Er wordt aangeboden een familiegesprek te houden, het voorstel hiervoor is vandaag of morgen om 15:45. Dolf geeft aan z.s.m. dit gesprek te willen hebben. Dolf houdt altijd graag zelf de regie, ook al kan hij nog geen woord zeggen. Dit gesprek wordt dus gehouden om 15:45.


Een familiegesprek houdt in, dat het gezin (en evt. een ander familielid) wordt uitgenodigd om de situatie samen te bekijken met het team. Voornamelijk over de volgende punten:
– Wat is er tot nu toe gebeurd?
– Wat is de situatie op dit moment?
– Wat gaat er gebeuren?
– Wat zijn de verwachtingen?
Het team bestaat onder andere uit chirurg, plastisch chirurg en verpleegkundige.


Voor de automatiseerders onder de lezers:
Een verpleegkundige vroeg wat voor werk Dolf doet. Toen verteld werd dat de automatisering in de gezondheidszorg zijn werkterrein is, begon de Verpleegkundige over het IC-systeem (Metavision) en het systeem dat verder in het ziekenhuis wordt gebruikt (Chipsoft). Dolf`s ogen schoten alle kanten op. Wenkbrauwen gingen flink heen en weer. Hij had er dolgraag het e.e.a. over willen vertellen. 🙂


Bedankt voor alle beterschapskaarten, mailtjes, reacties op de blog en verdere steun. We zullen ze aan Dolf laten zien en we hangen ze op in zijn volgende kamer (hopelijk de medium care, want dat betekent dat hij zonder beademing kan). Hij zal het zeker fijn vinden, dat zo veel mensen met hem/ons meeleven. Ook wij waarderen het heel erg.

5 gedachten over “UMCU Dag 10 Intensive Care

 1. Beste Dolf,

  Goed nieuws, dat de slaapmedicatie gestopt is en dat er gestart is met fysio!
  Wij leven met je mee. En hopen, dat je binnenkort naar een andere kamer mag gaan (medium care), zodat je zonder beademing kan.
  Onze complimenten voor de geweldige blog.

  Groetjes uit België,

  Leen en Hélène

 2. Tjongejonge, jullie maken toch wat mee… Leuk om te lezen dat Dolf weer zo goed helder is dat zo'n onderwerp hem raakt! wat is zo'n ziekenhuis toch ook menselijk en persoonlijk als je leest wat ze allemaal kunnen en doen voor hun patienten en familieleden.
  Hopelijk gaat de vooruitgang zo gestaag door, dan wordt Dolf op de lange duur vast weer de "oude" dolf… hoewel niemand van jullie na deze ervaringen nog echt dezelfde zal zijn… dat geldt misschien ook wel voor allen die meelezen en meeleven.
  Houd moed en houd vol allemaal!
  Ingeborg

 3. Toch stiekum wel heerlijk te lezen dat hij zelfs op de Ic de regie wil houden, al is het maar met z'n ogen en een zijn hoofd bewegen. Petje af voor hem. Ook een goed teken dat hij helder in zijn hoofd is en weet waar alles over gaat ed.
  Ben heel benieuwd naar de uitslag van de ct en het gesprek.
  Vooral het gesprek zal erg zwaar zijn geweest maar misschien wel bepalend voor het vervolg.

  Liefs en een kus van hedwig

 4. Ik ben ontzettend blij iets te lezen over vooruitgang en leef ontzettend met jullie mee. Ik lees de blog wel een keer of 4 per dag.
  Morjolein, je weet waar mijn kamer is in het UMC, je bent altijd van harte welkom als je even langs wilt lopen of je hart wilt luchten. Misschien kan ik iets voor je doen….
  Ik werk van maandag t/m donderdag en ben gewoonlijk van kwart over 7 tot 6 uur in huis. Vroeg in de ochtend en laat in de middag heb ik bijna nooit afspraken.

  groeten en heel veel sterkte van Hans

 5. Yes, fantastisch nieuws !!

  Hopelijk gaat het van nu af aan weer van den "Berg" opwaarts.
  Geheel in de stijl van Dolf, altijd het voortouw nemen en nooit een probleem uit de weg gaan.
  Geestelijk is dit heel zwaar voor jullie allemaal, maar dat kunnen jullie aan. Er zit zo veel kracht in jullie. Met Dolf voorop, laat hem voorlopig maar flink praten met die wenkbrouwen. Dat geeft aan dat hij strijdvaardig is. Ik moest vreselijk lachen om die wenkbrouwen. Zo herkenbaar. Dat las ik net nog op internet terug in een interview met Dolf in Computable (7 mei 2009) :
  "Hij communiceert op verschillende niveaus" en
  "Als Dolf een mening heeft, is hij daar niet zomaar vanaf te brengen".

  Heel veel sterkte de komende dagen. Hou vol,probeer vooruit te kijken en te genieten van de kleine wonderen die godszijdank toch steeds gebeuren op weg naar het herstel.
  In gedachten staan we allemaal achter, naast en voor jullie.

  Bedankt dat jullie ons op de hoogte houden via de blog.

  Lieve groetjes, Eric, Lenette en Luka

Reacties zijn gesloten.