UMCU Dag 8 Intensive Care

Ochtend:

Redelijk goed nieuws: De koorts is wel iets gedaald. Het is nu 36,7 graden, maar dit is een vertekend beeld door de paracetamol en de antibiotica. Normaal zou dit ongeveer 37,5 graden zijn.
Er is nog steeds niet ontdekt wat de oorzaak van de koorts/verhoging is……..

Nog meer goed nieuws: Dolf wordt slechts in een lichte slaap gehouden. Hij reageert wel op (bekende) stemmen, doet zijn ogen dan soms even open. Hij herkent, zeker weten, zijn gezin en zijn familie.

De andere waarden zijn ook goed genoeg.

Pols                      101
Bloeddruk            124/62
Zuurstofopname  100%
Ontstekingswaarden gaan niet omhoog.

Middag:

Het slechte nieuws: zijn gezicht lijkt weer meer op te zwellen. Misschien zijn de aderen in zijn hals verstopt (door stolsels)?  Er is een vaat echo gemaakt, maar er worden geen stolsels gevonden.
Wat kan de oorzaak zijn? De chirurg wordt er vanavond bijgeroepen om de wond en omgeving te bekijken.

Wat de huidtransplantatie betreft: die kan pas gedaan worden, als de huid rondom de wond minder gezwollen is. Anders kan de nieuwe huid zich niet goed hechten. Duurt dus nog wel even.

In het UMC krijg je vaak en uitgebreid informatie. Op de IC is er één verpleegkundige alleen voor Dolf aan het werk. Vandaag heeft Marjolein info gekregen van 2 verpleegkundigen, één arts, de intensivist (=baas IC) en de radioloog.
Jeroen heeft later nog de Chirurg en een andere verpleegkundige gesproken.
Het voelt zeker goed, om te weten, dat er zoveel mensen voor Dolf’s leven vechten.

Overigens blijft Dolf, zolang hij nog beademing krijgt, op de IC liggen.

Avond: We wachten af, maar houden moed. Jeroen en Loekie zijn vanavond nog in het ziekenhuis geweest en Marjolein is even thuis geweest om vervolgens ook weer terug te gaan.

7 gedachten over “UMCU Dag 8 Intensive Care

 1. Hai lieve allemaal,

  Wat een heen en weer geslinger van gevoelens en emoties voor jullie zeg. Positieve berichten tegen wat negatieve. Ik hoop dat er snel duidelijkheid komt wbt het opnieuw opzwellen van zijn gezicht.
  Fijn dat Dolf reageerd op jullie stemmen, Kaatje had dit al laten weten en dat hij had gereageerd via zijn ogen [ivm beademen]

  Veel sterkte allemaal, wij denken aan jullie.
  Liefs van Hedwig

 2. Dit is zo heftig, mijn god!

  Wij wensen jullie heel veel sterkte toe.

  Warme groeten,

  Rita en Luc

 3. Lieve allemaal,

  Tjongejonge wat jullie allemaal mee maken op dit moment… het is een achtbaan van gevoelens en emoties, zorg en geregel, hollen en stilstaan…
  Terwijl jullie in deze periode eigenlijk met de stamceltherapie bezig zouden zijn ben je nu druk met allerlei andere dingen… HEEL VEEL STERKTE, MOED en KRACHT gewenst! We weten allemaal dat Dolf een vechter is en altijd positief, laten we dat met elkaar ook vast houden in deze onzekere tijden.
  veel liefs
  Ingeborg en Walter en de kids.

 4. Hallo Marjolein en anderen,

  Wacht ieder keer weer in spanning af tot de volgende update komt. Dolf weet het wel spannend te maken, dat mag wel wat minder van mij.

  Mooi dat hij af en toe wat reacties geeft, lijkt me erg bemoedigend voor jullie om dat te zien. Hou de moed erin en laat hem maar weten dat we erg met hem (en jullie bij de rand van z'n bed!) meeleven. De allerbeste wensen!

 5. Beste marjolein, Jeroen en Karin.

  We hadden al even een weekje niets gelezen en we schrikken van alle ontwikkelingen in de toestand van dolf. Wat worden jullie heen en weer geslingerd met jullie emoties. We leven met jullie mee en we hebben er vertrouwen in dat dolf sterk genoeg is om hier bovenop te komen. Fijn dat de artsen en verpleegsters zo veel informatie geven en jullie zo vaak te woord staan. Heel veel sterkte.
  Jasper, Sylvia, Lisa en Renske van zanten.

 6. Lieve Marjolein, Jeroen, Karin, Loekie en Dylan,

  Hoe kan het toch allemaal zo tegenzitten.
  Godzijdank geeft Dolf nooit op en dat geldt ook voor jullie.
  Jullie zijn kanjers.
  Heen en weer geslagen tussen vrees en hoop waarbij elk uur er een te veel is.
  In deze situatie kun je niets anders doen dan afwachten en hopen, vertrouwen en geloven dat het goed zal komen.

  Heel veel sterkte en we denken aan jullie.

  Lieve groet Eric, Lenette en Luka

  Eric, Lenette en Luka

Reacties zijn gesloten.