UMCU dag 4 Intensive Care

De situatie is momenteel stabiel. Geprobeerd wordt de hoeveelheid medicijnen iets te verminderen (Bloeddrukmiddelen, polsslagmiddelen en slaap medicatie). Misschien zit er vocht achter zijn longen, want de zuurstofopname is iets verminderd, maar niet schrikbarend. Het verhogen van de zuurstofdruk heeft dit verbeterd.
Zijn Hb is aan de lage kant (4.9), dus hij krijgt een bloedtransfusie om te zorgen dat zijn lichaam de energie heeft die het nodig heeft. Dit was natuurlijk al laag door de Myelofibrose.
Sinds maandagmiddag hebben we de beschikking over een eigen familiekamer op slechts 100 meter afstand van Dolf. Hier kunnen we met 2 mensen overnachten. Daar hebben we dan ook graag gebruik van gemaakt.
Om 11 uur hebben we met de chirurg gesproken: gelukkig breidt de infectie zich niet verder uit en is de wond nog steeds schoon. Een plan voor huidtransplantatie is in de maak. Waarschijnlijk zal huid van zijn bovenbeen gebruikt gaan worden.

1.940 gedachten over “UMCU dag 4 Intensive Care

 1. Hoi Marjolein, Jeroen en Karin,

  Net bij toeval jullie blog ontdekt.
  Wat jammer, dat die infectie er nog bovenop komt! We leven erg met jullie mee en we vertrouwen erop dat het de goede kant op gaat met Dolf.
  Heel veel sterkte de komende tijd!
  Groeten Rudy Ordelman en Henk van der Laan

 2. Beste Marjolein,
  Natuurlijk leven wij erg mee met wat er gaande is.
  Heel veel sterkte in deze nare tijd.
  Als er iets is wat wij voor jullie kunnen doen, horen wij dat heel graag.
  Groet Corrie & Heiko

 3. Goed zo Dolf, je komt er wel doorheen. Take care en positief blijven allemaal!

 4. Hai lieve allemaal,
  Ik begreep het net al van Kaatje.Wat houd die meid zich ook goed zeg, gisteren is Tam nog even bij haar geweest om even te kletsen. Goed teken dat ze de medicatie proberen af te bouwen. Dan zou het langzaam aan een stapje vooruit moeten gaan. 4.9 is idd een beetje te laag voor zijn lijf om te vechten tegen alle troep die er nu gaande is. De afgelopen maanden was het voldoende maar er spelen nu natuurlijk heel andere dingen. Gelukkig gaat het hb meestal snel omhoog met een transfusie en zal hij nog harder kunnen vechten om zijn ogen weer open te doen en jullie aan te kijken.
  Daar duimen wij hier voor.
  Liefs van Hedwig,Bas en Tam

Reacties zijn gesloten.