2020-4 2020-12 Zenuwblokkades,

2020-4 tm 2020-12 Zenuwblokkades, massage, dryneedling, medicatie

Na 2 weken word ik teruggebeld door de arts van de pijnpoli. Zij is echt betrokken. We besluiten nogmaals een spuit te zetten omdat het wel degelijk effect heeft gehad.

Twee weken verder is het zover. De 2e spuit gaat er in. Ook deze werkt zoals hiervoor. Een krappe week geen pijn, maar daarna is het weer het oude liedje. De pijn is weer terug.

Tens apparaat.

Na 2 weken word ik gebeld om te overleggen. We besluiten een andere mogelijkheid ook uit te proberen. Het Tens apparaat. Een dag later kan ik het apparaat ophalen op de pijnpoli, waar ik ook een instructie krijg. Het is een klein kastje waar je met 2 kabeltjes 4 “pads” op kunt aansluiten. De pads plak je op je rug zodat de pijnlijke plek er tussenin zit en dan kan je het apparaat (op batterijen) stroomstootjes laten geven.

Een paar weken verder bespreken we de resultaten en de volgende stappen. Het Tens apparaat brengt zeker niet de verbetering die ik had gehoopt en die ik wel had na de 2 zenuwblokkades.

Zenuwblokkade 3,4.

We proberen daarop nogmaals een zenuwblokkade, maar die doet niets. Ook de volgende merk ik niets meer van. Best teleurstellend. Doorgaan op deze manier heeft geen zin. Ze geeft aan dat een zenuwblokkade op de “kleine operatiekamer” waarbij er ook stroompjes richting de spier en zenuw worden gestuurd als mogelijkheid te zien die misschien langer werkt. Uiteraard stem ik daarmee in.

Zenuwblokkade 5, op de kleine operatiekamer.

Ik meld me bij de receptie van de Operatiekamer. Vooraf heb ik zoals bij elke zenuwblokkade die ik krijg, extra hydocortisol geslikt omdat mijn bijnieren dat hormoon bij stress in het lichaam (door de spuit) niet uit zichzelf aanmaken.  Op de behandelkamer moet ik op een kruk gaan zitten en voorover met mijn hoofd op een bed steunen. De arts prikt op de pijnlijke plek en daarna zet ze er stroomstootjes op. Binnen een paar seconden word ik niet lekker. Zweten, duizelig en afwezig. Nog net op tijd hoor ik de arts zeggen “klim op het bed”. Dat lukt me. Daarna wordt het even zwart voor mijn ogen. Hoofd tussen mijn knieën en een koude doek in mijn nek doen me snel weer bijkomen. “Ja, je bent niet de eerste die dit overkomt. Door de pijn was ik heel kort flauw gevallen. Daarna gaan we verder met de behandeling. Ik wil deze poging zeker door laten gaan. Gelukkig gaat de rest van de behandeling goed.

Medicatie

Helaas. Ook deze poging heeft niet het gewenste effect en we stappen over naar de volgende optie. Medicatie.

Het middel Amitriptilyne wordt gebruikt als anti-depressiva, maar in lage dosering werkt het ook tegen zenuwpijn. Ik begin met 20mg per dag. Dat werkt redelijk. Na een poosje ga ik over op 30mg per dag. Voel me beter.

Met de combinatie Amitriptilyne en tens beleef ik een redelijk goede zomer van 2020.

Dry needling en massage

Na overleg met de huisarts probeer ik een paar behandelingen met dry needling en massage. Dat brengt voor de korte termijn verlichting, maar daarna komt de pijn weer terug. De pijn is overigens niet hoog, maar is er 7×24 uur en kost me erg veel energie.

Medicatie 2

Zo rond oktober 2020 lijkt de Amitriptilyne ondanks de stapsgewijze verhoging naar 75mg per dag niet meer te werken. De pijnpoli adviseert te stoppen met Amitriptilyne en te beginnen met Nortriptilyne. In december begin ik daarmee. Het brengt iets verlichting.