Cardioloog. Hartecho. Vervolg.

Cardioloog. Hartecho. Vervolg.

Een half uur voor het gesprek met de cardioloog wordt er een ECG gemaakt. Ook onderteken ik papieren dat ze mijn gegevens mogen gebruiken voor studie doeleinden. Ik heb geen geheimen en hoop dat lotgenoten er in de toekomst hun voordeel mee kunnen doen. Zonder proefpersonen in het verleden was ik er nu ook niet meer geweest.

De cardioloog heeft mijn dossier bekeken (in ieder geval deels). Ze doet lichamelijk onderzoek en geeft direct haar mening. De zware chemokuren kunnen zeker je hart beschadigen, maar de test die je in 2015 hebt gedaan, zag er goed uit. Je houdt wel veel vocht vast in je buik en bij je enkels, maar ik denk niet dat het door hartfalen komt. Ze adviseert de hematoloog dan ook om verder te zoeken naar de oorzaak hiervan. Natuurlijk hoop ik zelf dat als ze de oorzaak vinden, ik me eindelijk ook beter ga voelen.

Voor alle zekerheid besluit de cardioloog dat ze toch een echo van mijn hart wil laten maken om hartproblemen definitief uit te sluiten.

Na wat aandringen kan ik daarvoor binnen een week terecht. Gelijk maken we een telefonische afspraak voor de uitslag. Ik krijg plastabletten mee om het vocht wat af te drijven. Voor de telefonische afspraak even bloed laten prikken om te kijken of mijn nieren het nog goed blijven doen.

Echo hart.

Hartfunctie

Tussen Kerst en oud-en-nieuw meld ik me bij de poli voor een echo van mijn hart. Gelukkig kan een vriend rijden, want Marjolein heeft een andere afspraak. Krijg gel op mijn buik gesmeerd en dan zie ik op een scherm ineens wat kloppen en een hartklep bewegen. Hoe bijzonder is dat! 20161228_1138421 20161228_1203521

Begin januari telefonisch de uitslag.

 

 

Hematoloog.

Ondertussen neem ik contact op met de hematoloog over het vervolg. Hij geeft aan dat hij mijn nierfunctie wil onderzoeken omdat mijn klachten ook hierop kunnen wijzen. Begin januari extra bloed prikken en urine inleveren.

Ondertussen houd ik ondanks de plastabletten nog steeds veel vocht vast. In 4 weken ben ik hierdoor

4 kg aangekomen en nee, het kwam niet door de Kerst.