Opkrabbelen

Opkrabbelen.

Ik heb het al vaker geschreven. Dit blog is een echte beschrijving van ons leven met kanker. Met alle ups en downs. En zo heb ik vorige keer geschreven dat ik er door de fysieke problemen helemaal door heen zat. Het is mijn leven niet om 16-20 uur op de bank of op bed te liggen. Ik weet dat ik nooit meer de oude zal worden en dat er altijd complicaties zullen blijven komen en beperkingen zullen zijn, maar ik wil wel kunnen genieten. En dat zal dan misschien van 1 ding op een dag zijn, maar dat wil ik wel bereiken. Al is het maar een stukje fietsen of wandelen. En dat lukte de vorige keer totaal niet. Zo frustrerend om na een half jaar trainen zo ver te worden teruggeworpen.

Gelukkig knap ik de laatste 1,5 week weer wat op. En dat was hard nodig. Ik heb weer meer energie en, (zoals de hematoloog al aanraadde), ik heb besloten om de brokken maar weer bij elkaar te rapen en weer te starten met het revalideren. Proberen conditie te verbeteren door te fietsen, te wandelen en te sporten. Dat zal me lukken, ook omdat ik me weer wat beter voel. Zeker 1 tot 1,5 dagdeel moet ik wel heel rustig aan doen (vooral TV kijken), maar dan kan ik daarna wel weer fietsen of wandelen.

We zijn nu wel op het punt aangekomen, waarbij zelfs wij niet meer snappen wat er aan de hand is. De ene dag ben ik heel beroerd en kan niets, de andere dag kan ik fietsen en wandelen.

Dit onderwerp staat bovenaan ons lijstje dat we volgende week gaan bespreken bij de 3 wekelijkse controle met de hematoloog. Ben benieuwd of hij hier een oplossing voor heeft. Eerlijk gezegd begin ik het vertrouwen een beetje te verliezen na alle tegenslagen.

Oog.

De gordelroos zit nog steeds in mijn linker oog waardoor ik af en toe wazig zie. Vorige week 2 maal naar de oogarts geweest en deze week staat nog een afspraak gepland. Ik moet 2x per dag druppelen met dexamethason en 1x per dag aciclovir (virusremmer) als zalf in het oog doen. Daarmee hoopt de oogarts het onder controle te krijgen. Een enge situatie want door het virus kan ik nog steeds  binnen 24 uur aan dat oog blind worden. Blijft spannend.

Tandarts.

Iedere 3 maanden ga ik voor controle naar de tandarts. De chemo en medicatie hebben een verwoestende werking gehad op mijn gebit. Vijf kiezen getrokken en acht gaatjes. Nu is het vrijwel onder controle en had ik na 3 maanden “maar” 1 gaatje. Mede dankzij de forse inspanningen van mijn (meelevende) tandarts en de mondhygiëniste is de rest van mijn gebit gered.

Dank.

Dank aan iedereen die de boodschap uit mijn vorige blog heeft opgepakt en ons heeft gesteund. Zoals jullie hierboven lezen heeft het geholpen!