Dag 35 op de IC Afbouw beademing

Cijfers

Temperatuur o.k. 37 graden
Infectie waarde 16 (onder de 10 is helemaal in orde).

Bloedwaarden:

Rode bloedlichaampjes 5.1
Witte bloedlichaampjes 7.8
Trombo’s 127

Letterbord

We hebben nu een letterbord in gebruik. Ik wijs eerst de kolom aan, daarna één voor één de letters in de kolom. Als Dolf knikt, is dat de goede letter. Zo kwamen we uit op het woord “fysio”.
 
Dolf legt d.m.v. het letterbord uit, dat hij pijn in zijn borst heeft, maar dat hij denkt dat dat misschien spierpijn is door de fysio. Hij heeft vandaag een half uur in een speciale stoel gezeten, waar hij met de stoellift ingetild wordt. Hij krijgt wat extra morfine tegen de pijn.

Afbouw beademing

Dit gaat boven verwachting!! Dolf heeft vandaag al 2 x 1,5 uur zelf geademd. Waarschijnlijk gaat dat vanavond nog wel een keer lukken! Bloedgas blijft goed, ademhaling regelmatig en niet gejaagd, geen benauwdheid!!!

Dolf beweegt wel wat onrustig, voelt zich niet zo fit.
Heeft ook wat pijn bij de tracheo stoma, maar krijgt daar morfine voor.
Hoest redelijk krachtig, maar heeft wel veel slijmvorming.

Verhuizing naar kamer 20

Wegens onderhoud aan kamer 14 is Dolf vanmiddag met alle apparatuur overgeplaatst naar kamer 20, dezelfde intensive care unit (zuid).

Gelukkig hetzelfde weidse uitzicht: wolkenvelden, flats, wegen, autootjes, mensen die fietsen en wandelen, de rotonde bij de hoofdingang van het ziekenhuis. Als je langere tijd binnen 4 muren opgesloten bent, is een dergelijk uitzicht een verademing!!! (en dat geldt zeker ook voor mij). Nogmaals dank aan de verpleegkundigen, die met de planning hiermee rekening hebben gehouden!

186 gedachten over “Dag 35 op de IC Afbouw beademing

  1. It’s not the mu38i&#c2s0; this guy just doesn’t get to the point. He speaks about something and then jumps onto something else and never ends up really answering anything.

Reacties zijn gesloten.