UMCU – Dag “+ 2 ” Een mindere dag

 Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Nachtrust

Slapen blijft een probleem. Vannacht heeft Dolf weer heel lang wakker gelegen, nu tot 4 uur. Er is voor vannacht weer een ander middel voorgeschreven. Op hoop van zegen.
Na een chemokuur wordt het bed vervangen om grondig schoongemaakt te worden. Dat is vandaag gebeurd.

Verhoging

Vanochtend had Dolf toch verhoging (ruim 38 graden). Hij had ook hoofdpijn.  Er is paracetamol gegeven om de temperatuur onder controle te houden. Als de temperatuur verder oploopt, zal antibiotica gegeven worden en zal er onderzocht worden of er sprake is van een infectie/bacterie.

Misselijkheid

Dolf heeft last van zijn maag, is regelmatig misselijk ondanks de medicijnen. Hij probeert wel zo veel mogelijk te eten (beschuitje, appelmoes ). Dit is belangrijk om zijn maag-/darmkanaal aan het werk te houden. Volgens de hematoloog horen deze klachten bij deze fase. De hoeveelheid sondevoeding per dag kan nog verdubbeld worden, indien nodig. Bloedsuiker gecontroleerd, 9,8.

Futloos

Weinig energie. Dolf heeft wel een kwartiertje op een stoel gezeten. Toch goed om af en toe even uit bed te komen, een andere houding, spieren oefenen.

Geen goede dag

Het was geen goede dag. Dolf voelde zich niet lekker. Daarnaast zei hij zelf: tijdens de behandeling van de acute leukemie, was ik zo ziek, dat heel veel langs mij heenging. Ik viel steeds in slaap, kreeg veel morfine, pijnstillers. De tijd vloog om.

Nu ben ik niet zo ziek als toen. Ben niet versuft, dus ik realiseer me nu de hele tijd, wat er gebeurt en de tijd lijkt wel stil te staan. En nog een heel pad te gaan …


69 gedachten over “UMCU – Dag “+ 2 ” Een mindere dag

Reacties zijn gesloten.