UMCU Dag 22 – Goed nieuws: geen blasten in bloed!

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.
 
“Huisvesting”

Dolf ligt alweer 3 weken in het UMC. In het begin 1 nacht in een bed op de dagbehandeling, vervolgens 1 nacht op een zaal met 3 anderen. Daarna een aantal dagen alleen. Toen een dag of 10 met z’n 2-en op een kamer. Nu, na 5 dagen alleen gelegen te hebben, wordt de kamer weer gedeeld met een andere patiënt.

Het heeft voor-/ en nadelen: een 1-persoonskamer is rustig, weinig risico op besmetting. Een kamergenoot is wel veel gezelliger, je kunt nog eens een praatje maken, ook met hun bezoekers.
Ook kun je elkaar een beetje in de gaten houden, of alles wel goed gaat. Toen het met Dolf echt slecht ging, had hij een hele fijne kamergenote, die een oogje in het zeil hield en bijvoorbeeld de verpleging waarschuwde, als Dolf hulp nodig had.

Start pre-screening stamceltransplantatie (sct)

Voor een sct moet een groot aantal onderzoeken gedaan worden  (pre-screening= vooraf controleren). Vandaag is het eerste nucleaire onderzoek geweest, waarbij de hartpomp-functie gecontroleerd is. Een voor Dolf vermoeiende gebeurtenis, waarvoor hij van de afdeling moest, uiteraard met mondkapje. Het geheel nam 2 uur in beslag.

Fantastisch nieuws: 

In het bloed zijn geen blasten (onrijpe, dus verkeerde cellen) gevonden!!!
Dit is een fantastisch bericht. Voor 100% zekerheid dat de acute leukemie onder controle is, moet de uitslag van de beenmerg punctie nog afgewacht worden, maar we hebben goede hoop!

Dolf is “uit de dip”, dat is de periode na de chemo, dat je afweer 0,0 is. Zijn eigen beenmerg is weer actief. De witte bloedlichaampjes zijn gestegen tot 10.

Jammer

Dit betekent jammer genoeg ook, dat de myelo fibrose (MF) ook weer gaat opspelen: Dolf heeft o.a. heel veel last van transpireren. De oorzaak hiervan is waarschijnlijk de MF, die nu ook weer actief wordt. Er wordt nu overwogen weer te starten met de MF- medicijnen.

Weer tijd voor een compliment, nu voor de verpleegkundigen: 

Omdat Dolf steeds uit zijn bed drijft door het hevige transpireren, wordt tot 3x per dag zijn bed geheel verschoond!! Ze doen hun uiterste best om het verblijf in het ziekenhuis, waar mogelijk, zo aangenaam mogelijk te maken! Petje af!

Eén gedachte over & ldquo; UMCU Dag 22 – Goed nieuws: geen blasten in bloed! & rdquo;

Reacties zijn gesloten.