UMCU Dag 20 – leuko’s 10 …

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Pasen/voedsel

Er wordt in het ziekenhuis extra aandacht gegeven aan het eten en het opdienen met de Paasdagen: leuke servetten, paasbroodje, paaseitjes. Dolf neemt af en toe een hapje en een slokje, maar zijn maag verdraagt niet veel.

Het is fantastisch (zelfs ontroerend) om te zien, hoe de voedingsassistenten met veel aandacht en geduld meerdere keren per dag, eten en drinken komen aanbieden. Ze overleggen met de patiënten, warmen pap op, doen alles wat in hun vermogen ligt, om de patiënten toch maar iets te laten nuttigen. En op dit moment van het traject, komt alles bijna compleet weer terug… Blijven proberen…

Diversen

Redelijke nacht, koortsvrij.
Wel kortademig, waarschijnlijk toch nog vocht achter zijn longen. Er kan nu geen plasmedicatie meer worden gegeven, want hij mag natuurlijk niet uitdrogen. Het wordt even afgewacht.
Kwartier in de stoel gezeten, wat nog veel energie kost.

Pijnbestrijding

Dolf is gelukkig niet meer in de war, wat waarschijnlijk door de pijnstillers kwam. Hij heeft nu wel weer meer pijn, o.a. in zijn milt, dus er wordt gezocht naar een goede balans in de medicijnen.

Bloeduitslagen

Hb 6, dus geen transfusie nodig
Bloedplaatjes 8, wel transfusie nodig (Effect prednison is nog niet aangetoond.)
Leuko’s  10 ….

Deze week zal een beenmerg punctie worden gedaan om alle bloedcellen goed te bekijken.
Bij iemand die geen myelofibrose heeft, gaat 10 dagen na het eind van de chemo kuur het beenmerg weer werken. Dolf’s beenmerg is nu toch ook aan het werk geslagen. Het is nu de vraag, of die leuko’s goede cellen zijn of leukemie cellen. Weer spannend…

11 gedachten over “UMCU Dag 20 – leuko’s 10 …

  1. isu crocs masih menjadi keraguan. yang pastinya, keraguan timbul hanya pada logo tersebut. sebagai umat Islam, kita mesti meninggalkan segala perkara yang timbul keraguan padanya. jika dibuang crocs tersebut maka akan dikira sebagai pembaziran dan yang suka akan pembaziran itu adalah syaitan. maka kikis sajalah logo tersebut kerana ada keraguan padanya. crocs masih boleh digunapakai selagi tiada keraguan akan ke mana tumpahnya hasil keuntungan mereka. All&auha#8217;lam.

Reacties zijn gesloten.