UMCU Dag 17 – Koortsdaling!

Op verzoek van Dolf zorg ik, Marjolein, voorlopig voor zijn blog.

Koortsdaling 

FANTASTISCH NIEUWS: De koorts lijkt onder controle!!!


Gisteravond 36,9, vanochtend 37,1, vanmiddag 37,2, vanavond 37,2!!
De aanpak met de antibiotica en de anti-schimmel medicijnen slaat blijkbaar aan!

Longproblemen 

Dolf was benauwd, er bleek ook vocht achter zijn longen te zitten. De plasmedicatie heeft hier wel verlichting gebracht. Dolf had minder zuurstof nodig. Saturatie (zuurstof in het lichaam) is rond de 95.

Pijnmedicatie

Na 17 dagen bijna probleemloos morfine te hebben gehad, komen er nu vervelende bijwerkingen.
Dolf ziet dingen die er niet zijn (bijv. vogeltjes in de ziekenhuiskamer), hij raakt wat suffig, is tijdsbesef kwijt….  Dit verlies van helderheid irriteert Dolf mateloos. Hoe ziek hij ook is, hij houdt graag de controle, hij houdt in de gaten, welke medicijnen hij krijgt, of het bloed klopt, of de pompen wel goed functioneren.

Het medisch team besluit vanavond nog te stoppen met de morfine. Overgestapt wordt op de pijnstillers oxicontin (basis pijnstilling) en oxicodon (snelwerkende pijnstilling). Die hebben een andere werking dan morfine.
 
Een prettige boodschap, die ik graag met jullie deel!

Om 21.00 uur stuurde hij nog een berichtje naar het thuisfront:

“Ik lig rustig TV te kijken. Voel me best goed ook. En ben blij met het positieve nieuws.” (de koortsdaling!!!)

1.177 gedachten over “UMCU Dag 17 – Koortsdaling!

  1. I know this if off topic but I’m looking into starting my own weblog and was curious what all is required to get setup? I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty penny? I’m not very internet savvy so I’m not 100 positive. Any tips or advice would be greatly appreciated. Appreciate it

  2. Pingback: clothing
  3. Pingback: Brunette chat
  4. Pingback: Cams
  5. Pingback: desi lady

Reacties zijn gesloten.