Persoonlijke noot Marjolein

Het is een tijd geleden, dat ik een stukje op het blog heb geplaatst.
Dolf is nu 10 weken thuis, na een ziekenhuisopname van 6 weken in het UMCU. Tijdens de thuisperiode zijn we wekelijks 1 of 2 keer naar het UMC geweest voor controle van wonden/bloedwaardes.

De beslissing om Dolf niet naar het verpleegtehuis te laten gaan, maar thuis de revalidatie te gaan doen, is prima geweest. Na een loodzware beginperiode, waarin Dolf nog niet veel kon en hij veel hulp en toezicht nodig had, gaat het sinds enkele weken een stuk beter. We proberen zoveel mogelijk aan Dolf’s conditie te werken, stukje fietsen, stukje wandelen. Proberen kracht op te bouwen. Hij meldde zelf al, dat hij ook weer kan autorijden. Fijn. We genieten als gezin erg van de “kleine dingen van het leven” en van elkaar.

Dolf zei zelf ook al, dat het nog niet allemaal “koek en ei” is. Hij heeft veel pijn en is beperkt in zijn bewegingen (schouder/nek/armen/gezicht). Hiervoor komt er binnenkort nog een hersteloperatie aan.
Er is nog een lange weg te gaan. Na de operatie opknappen, conditie opbouwen en dan het stamcel-traject (op z’n vroegst in het najaar).

Het volgende stukje betreft met name mijzelf:

“Hoe gaat het nu met jou?” Deze vraag is me de laatste tijd enkele keren gesteld. Het snelste en gemakkelijkste antwoord is natuurlijk “goed “….. Ik wil dit antwoord hier toch enigszins nuanceren.

Er is heel veel gebeurd in deze 16 weken. Het valt mij tegen om dit allemaal “een plekje te geven”.  Het is voor mij nog steeds moeilijk om erover te praten. De tranen zitten nog steeds hoog. Ik word heen en weer geslingerd tussen angst en vertrouwen/hoop. De dagelijkse zaken en de praktische zorg voor het gezin lukken me wel. Zolang ik bezig ben, gaat het goed. Af en toe komt alles in de volle hevigheid op me af.
Ons leven is nog lang niet zoals het voor 12 februari was en gaat waarschijnlijk nooit meer zoals toen worden.

Op dit moment speelt het volgende:
Dolf is zwakker dan voordat hij de bacteriële infectie opliep, heeft nog steeds weinig witte bloedcellen, is dus nog steeds vatbaar voor infecties (virussen en bacteriën). En hoe pakt dat dan uit?
In huis zijn alle mogelijke voorzorgsmaatregelen getroffen. Zelf zijn we erg alert op besmettingsgevaar.
Zo zijn er veel vanzelfsprekende en minder vanzelfsprekende maatregels ingevoerd. Alle planten zijn uit huis verwijderd en bloemen zijn ook niet toegestaan (vanwege bacteriën in aarde/water).

Deze situatie maakt mij angstig. Ik zie overal (besmettings) gevaar.

Mijn nadrukkelijke verzoek blijft: 

Als je enigszins twijfelt over je eigen gezondheid (verkouden/niet fit), blijf dan bij ons uit de buurt.
ZOEN DOLF EN MIJ NIET, hoe goed bedoeld ook.

Virussen worden vaak via de handen doorgegeven. Kom je op bezoek, was (desinfecteer) dan eerst je handen. (En geen hand geven, maar een hand opsteken wordt ook gewaardeerd!)

Als Dolf binnenkort geopereerd wordt, zal ik uiteraard het bijhouden van het blog weer tijdelijk overnemen.

165 gedachten over “Persoonlijke noot Marjolein

 1. Funny that in page 2 they mention about an inanstt-on software that can run a browser and it uses Linux to make it happen. So exactly how is Linux irrelevant when it will most likely be the base (and in some cases it already is) for these types of thin devices?

 2. A well-done variation of Robert's CES 2012 Speech. However, I must observer that the overall push seems to be on getting new creators, and not on the care and feeding of long term creators (like myself). Why not a badge at least, rewarding us for sticking with YouTube as, in my case, a partner since 2008?

 3. Ph.H,le nom de cette couleur qui n’en est pas une est composé de trois mots. Arc-en-ciel ?je nageais dans l’éther bleu, où ma ceinture bigarrée aux mille couleurs, que se disputaient les zéphirs, resplendissait toute large et magnifique comme un arc-en-ciel tombé de l’Olympe. (Gustave Flaubert – La Tentation de Saint-Antoine)

 4. Olen varmaan sisäistänyt tuon uskomuksen kesästä ja dekkareista, kun nyt pitkän tauon jälkeen olen taas kaivannut dekkaria luettavaksi. Tuolla on odottamassa Cedervallin "Ajattelen sinua kuolemaasi saakka", toivottavasti se vastaa tarpeeseen.Leila Simonen on minulle ihan uusi tuttavuus, täytyy laittaa nimi muistiin!

 5. Førr nån herli motiv å bilda.. Takk for tips, dit må æ inn flere gang!Å vil veldi gjerne være me i trekning.Av plakatan likte æ Barcelona Scooterveldi godt :)Krysse fingran!ha en super dag!-Trine-

 6. I live in a neighborhood that was about 100% pro-Obama with a sign in every yard “Obama”—everywhere. I shall be brave and the moment that the Republican candidate is announced, I’ll put up his sign in my yard!!!

 7. What a fantastic post Vix. This should be featured in every style guide on the planet! You can only look unique if you mix a little bit of second-hand in with the new clothes. You have achieved more with this post than Gok could in a decade. I'm no fan of Gok's, I find him disingenuous and narsissistic.I'm desperate to get to a jumble sale, in fact I think I'd like to do an 'around Britain in 100 charity shops (or jumble sales)' tour.

 8. quality contents and you are known as…an expert author and writer, webmasters and ezine publishers can pay you to write contents for them and this is a good way to riches.• enriching lives positively: article writing is an easy means of sharing your wisdom, experiences and expertise…

 9. matsuさんが再びログインできないとのことですので、とりあえず代理で投稿します。ーーーーーーーーーーーーーーーーーーー島産略抄草木沙石ニハ人参葉、■■ニ似て、「ノコギレ細ク、壓花(ココメハナ)ノ如ク、色黄ニシテ、味甘辛ナリト云。 ○笑靨花(ココメハナ)(ハセサクラ)栴檀木 朱檀、黒檀共にアリ。実形ハ■子ノ如ニシテ白色。 ○烏木(コクタン)タイダラ ハンノ木ノ如ク、又樟木ニ似タリ。米子辺、往々此木アリト云リ。 ○タイタラ オホタラか。オホタラ、漢名■■ハリキリ 黄■(■木)(キハダ) 山茶(ツバキ) æ ‚(トガ) 槻(ツキ) 大竹 マノ竹■骨(ヒイラキ) 葉ハ、機樹葉ノ如シ。木色赤シテ、葉先手ニタツ。本邦ノ榧ニ似リ。 ○■骨 一名、十大功労葉。政精按ルニ、雁皮猪草ノ類ト云モノ、イクサ漢名燈心草ト云ルハ非ナリ。猪草ハ梶ノ類ニテ、水草ニアラス。雁皮ハ三ツ猪ト云モノ也。(注:この注釈は「雁皮」のもの。位置がずれている。この「政精」は、誰?)桐雁皮 猪草(ヰクサ)の類。之ヲ以テ唐紙ヲ製ス。又、和紙ニモ雁皮紙ナル者アリ。 ○イクサ、漢名 ■心草蒜 葉ハ王簪花ノ如シ。 ○大蒜(ニンニク) 小蒜(コビラ)(注:コビルか)■冬(フキ) ■■(ミャウカ) 上常帰 ■æ´»(ウト) 百合(ユリ) 牛房■(ヨク) カシノ類、名曰万歳。 ○本草、所謂■は、冬青ニシテ、モケノキ万年枝ト云モ、冬青ハ■名ナリ。(注:「モケノキ」は「モチノキ」か)芙蓉 胡■子(コリミ) 苺(イチゴ) 虎杖(イタトリ)辰沙岩緑青ニ髣髴タル者。 ○イハロクセウ。漢名、緑青。一名、石緑、大緑。等ハ、先其大略ナリ。橕夫(センドウ)、漁者(レウシ)ノ賎民等、物産ノ学ニ不明ナレハ、其未知サル所、多キハ固トヨリ分タル所ナリ。然而、樹木元ヨリ繁茂、山林甚タ深遠ナレハ、今、一个ノ有識者ヲ遣テ、冝く之ヲ探索セハ、異木奇草モ又寡シトセス。深ク嘆息スヘキ所ナリ。鳥獣魚類ニハ猫、é¼ 、告天子(ヒハリ)天■(ヒハリ)ç©´é³¥(アナトリ)毎朝七時、人比何方ヘカ飛去リ、日暮酉時ヨリ戌時マテニ帰リ棲ム。若シ人、夜中ニ其穴ヲ求メテ之ヲ探レハ獲ルコトアリ。其色灰白ニシテ、宛モ大鳥ニ似タリ。肢毛モ白ト云リ。橕夫等、名ツケテ穴鳥ト云。未漢名ヲ審ニセス。■(ヒヨトリ) 白■é³¥(ヒヨトリ) 河原ヒワ(金■雀(カワラヒワ)四十雀 白■é³¥(シジウカラ) é´Ž 鵜(ウ)■■ ナチコ 燕鷲 ■ 角鷹(クマタカ) èš« 石■明(アハビ) 「三千魚 ○■眼(ノジコ)四十雀ハ、白■é³¥(ホウジロ)ヨリ少サクシテ、同類別種ノ白■é³¥。我邦ニ■白トモ。雄雌並遊フモノ、之四十雀ト云ハ、群集スルコト多ナリ。依テ号クルモノカ。æµ·é©¢(トド)或人、予ニ謂テ曰く、肥前・平戸・五島辺の滄海ニ「マレブイ」ト云フ者、此ノ海驢ノ類ナラン。其ノ大サ、小犬ノ如く、面ハ■é­š(ナマズ)ノ如ク、極メテ多脂ニシテ、白色質ハ蝋ニ似タ。(注:「似タリ」か)若シ人之レヲ猟シ、釜中ニ入レ、水ヲ加ヘテ煮ルトキハ、油気沸騰シテ上面ニ浮フ。之ヲ取リ更ニ水ヲ加ヘテ煮ルトキハ復タ始メノ如ク、幾回モ尽ルノ期ナシ。是ヲ以テ、若シ漁人(リャウシ)之レヲ猟セハ大ニ油ヲ得ルノ利アルヲ以テ、居恒(ツネ)ニ是ヲ猟セント欲スレトモ、嗅覚固ヨリ敏鋭ナル者ナレバ、若シ人、風上ニ在レハ、忽チ水中ニ潜匿ス。或ハ、海上風波ナキトキハ、出テ礁岩上ニテ眠テ醒サルコトアリ。然ルトキハ風下ヨリ近ヅキ、■ニテ衝キ、獲ルト云ヘリ。等ナリ。右ノ中、特ニ人参、èš«、海驢ノ三品、最多シ。米子ヨリ渡島ノ人、此三品ノ外ハ、多クハ携ヘ帰ラスト云ヘリ。以上ノ産物ハ、元禄六年、渡島ノ人面タリ見ル所ヲ掲ケテ、米子ノ市人、大谷・村川ノ両氏ヨリ江戸官人ニ呈スル所ノ書ヲ以テ証トセリーーーーーーーーーーーーーーーーーー

 10. Im impressed, I have to say. Incredibly rarely do I come across a weblog thats both informative and entertaining, and let me let you know, youve hit the nail on the head. Your weblog is critical; the issue is some thing that not adequate folks are talking intelligently about. Im truly pleased that I stumbled across this in my search for some thing relating to this concern.

 11. What about the “fake” architects….George on Seinfeld when he pretends to be an architect. And the poser on Something About Mary…it seems like it is so cool to be architects to impress the girl that people who aren’t pretend to be.Those who can “architect” and those who can’t “pretend”

 12. 5:35 pm, October 12, 2012|Ya know, I feel like an idiot for never realizing that they had Linda Blair on some sort of rig for when she was getting flung up and down on the bed. I dunno, I guess whenever I saw it the thought briefly crossed my mind that she must have really great core strength or something…but that’s stupid because she was only like 14 at the time. What the hell is wrong with me?

 13. Gosh, a rather nice sum of money! And money for 18 writers in total. This is definitely one to check out, and the guidelines are not so restrictive. Sarah Waters is a huge favourite of mine, thanks for ringing us this. We’ve only got til 31 March… But you’re right, the Sept thingy is a little odd. Well, let that be the winners’ worst problem!

 14. अण्णा हजारे… अगदी बरोबर. त्यांची पण तर परिस्थिती आता कोणी विचारत नाही अशी झाली आहे. पहिल्या पानावरून एकदम शेवटल्या पानावर पोहोचले ते. याचं कारण एकच, त्यांच्या आंदोलनाने काही साध्य होणार नाही ही गोष्ट सगळ्यांच्याच लक्षात आली आहे.

 15. En 1991 o volcán Pinatubo entrou en erupción. Ó erupcionar,este liberou gran cantidade de micropartículas formando o que se chama aerosol na atmosfera. Este aerosol bloqueou parcialmente a luz do sol facendo que a temperatura total do planeta baixaran, e como resultado as augas oceánicas contraéronse. Nun só ano o nivel do océano baixou seis milímetros.

 16. Gregor:You don't say why you discount the possibility of Iraqi oil expansion. (Maybe you've addressed this elsewhere and I've just missed it).I'm not saying the al-Shahristani plan is assured of success, far from it. But it certainly seems amongst the universe of plausible possibilities and has the potential to raise global production.

 17. Gramma: I know, it is truly remarkable. And yes, it has been such a treasure and continues to be such a treasure! Just as you have been in my life!:)-And I know, white! The similarities are just unnerving!:)

 18. I's slightly obsessed with knitwear so loving this! That metal collar is an absolute gem, you can give any outfit an edgy twist in an instant.Looking good girlxxjadedanielle-fashionbeforefood.blogspot.com

 19. If I feel crushed at reading your decision, I am sure it is nothing to what you must feel at surrendering the hopes and dreams of a lifetime.Your books give me great pleasure. I think you're the wittiest guy in print.I admire your courage in the face of harsh economic reality, and I'm delighted that Lily will never have cause to doubt where she stands with you.And I'll never stop hoping for your success as a novelist.

 20. Well, I’m old and un-hip. 45, married 18 years, two kids, etc.I will not list all the ways I’m un-hip, except to say that U2 is the only one of the bands you mentioned that’s on my iPod…and that I just got my first iPod two weeks ago.

 21. Hola Meritxell, el uso de los cf3digos QR se puede haber incrementado un 150%, pero claro, cnudao partes de una base tan pequef1a Las pruebas que hemos hecho nosotros en los hoteles de Expo tienen un resultado nulo.El tema de los cf3digos QR no creo que llegue a funcionar nunca, porque la experiencia de usuario es mala (hay que descargarse una aplicacif3n para hacerlos funcionar), y porque intuyo que en poco tiempo las ce1maras de los mf3viles podre1n leer directamente URL’sSaludos

 22. Eee, ja się nie doczytałam, że zielone futerko ma być w lodówce. Zaraz je tam umieszczę. Z konsumpcją poczekam, aż mój domowy miłośnik białej czeko wróci do domu.Basia, a tą senchę to taką normalną, listkową? Czy jakoś należałoby rozdrobnić?

 23. I’m looking for 3 cheap starter boards for my triplets. They are only 10 years old and just starting out. Something kinda cheap (under a $100??) would be great! I live in Huntington but would like to come and see what you have, possibly next weekend. Any suggestions? Thank you!

 24. One factor in the American experience is that when we don’t understand the “expert” management hired as a consultant we do not assume it is because we are stupid – we assume the expert is just one more instance of somebody who is book-smart, world-dumb.

 25. My PS3 freezes and then resets itself when quitting from NBA 2K11 to the XMB menu. This never happened before but the first time it happened it actually took me to the 3.65 update and I updated the system but the problem continues when I do this playing NBA 2K11. I check to see if this occurs with Madden 11 but it doesn’t.

 26. Je trouve dans Academic Dictionaries and Encyclopedias:[1880-85; < NL Elapidae, equiv. to Elap- (s. of Elaps name of genus << Gk éllops a sea-fish) +idae -ID2]Voilà, c'est le serpent de mer.

 27. I caught a little bit of Peterson on local TV last night addressing some commission at City Hall (was flipping through channels, so I’m not sure if it was the Entertainment Commission or what). She was claiming that the City wasn’t forthcoming about the amount of fees early on and had estimated that they would be about half what they are currently despite her efforts to work this out beforehand. In a City like SF, you are best served to hire an expert to navigate through the permitting process for you.

 28. Du har ingen aning om vad du snackar om. Delar av min familj flydde undan nazisterna under andra världskriget när det var poppis att utrota zigenare och resande. Jag vet exakt vad SD representerar Pär Larsson med genomsvenskt namn och jag har garanterat funderat mer över vad som ger bränsle åt såna än vad du har. Spara ditt pliktskyldiga svart-vita tänk till någon annan.

 29. Bonjour,je suis vraiment désolé pour la derniere fois jai fais cela car je n’étais plus capable que personnes me réponde.Mais je suis sincerement DÉSOLÉ je me suis unpeut emporter et encore désole je mexcuse buy buy et merci

 30. they can make a … they can make a president teen shield and adult shield for intelligence gathering for national intelligence gathering for whitehouse. That would give younger workers a chance to get a job in national protection of president. Its good to have extra jobs for people across the nation because our country is always in a need for something. They can have congress and nato joint summit at whitehouse or other locations to vote and think on better terms solutions for future. President action must effect. Was this answer helpful?

 31. Beautiful…. they may not always hold hands as they get older, but there will always be sisterly love forever. My siblings are always there to hold my hand, even though we now live in different cities, different countries.Great post!

 32. 16/04/2011 – 11:06pmJajajaja, pues habrá que poner a Busquets de central en los demás clásicos no? Porque lo de Puyol no tiene buena pinta… O eso, o Fontás, pero quizás sea muy arriesgado hacerle jugar partidos tan importante con inexperiencia y le puedes marcar negativamente en su incipiente y prometedora carrera.

 33. I have a small individual retirement account of about $30,000. I need to use that money on a short-term basis. I understand that I can take out the money and replace it within 60 days without penalty. My wife also has an IRA, which she can tap for 60 days without penalty. As I understand it, we can only do this once a year.

 34. The yellow disk works so well because it’s stuffed with stuff that makes you just unsteady enough that your body has to keep readjusting to stay balanced, which means your brain is sort of occupied on something while it’s thinking about something else. This is not a scientific example. But it works a lot like picking cuticles or biting a pencil — just something for a nervous body to do so concentration comes more easily. Penelope

 35. I am writing to let you be aware of of the perfect discovery my cousin’s girl found using your web site. She learned such a lot of things, with the inclusion of what it’s like to possess an excellent teaching mindset to get other individuals very easily thoroughly grasp a number of specialized topics. You truly surpassed my expected results. Many thanks for giving such warm and helpful, dependable, explanatory and also cool thoughts on this topic to Evelyn.VA:F [1.9.17_1161]please wait…

 36. poyo la kau ariisa…half english la sgt..kao pn ratah sambal belacan dpn tv kan?come on la..“zizan ni baik sgt ker?”now i ask u, “u ni baik sgt ker?”klu u xrse entertained,rmai lgi kat luar tu rse entertained ngn lawak dia..dia xmntk pn u dgr klu u rse xentertained..jgn tgk dia la cmtu..pastu nk kutuk2..Hot debate. What do you think? 11  2

 37. Do you know of any animal games that like you have to feel wash and take care of animals like you would a real pet? like virtual games where you have to take care of it or it will die and you can take it on walk and all that. if you know of any online FREE games thanks.

 38. It’s a shame you don’t have a donate button! I’d without a doubt donate to this superb blog! I guess for now i’ll settle for bookmarking and adding your RSS feed to my Google account. I look forward to new updates and will talk about this website with my Facebook group. Talk soon!

 39. to be. The colored lines that are said to be Arabic letters omit parts of the design of the ring; e.g.: the bottom pattern has three rounded tops, but the blue and pink lines tracing out Arabic letters ignore the middle rounded top.Finally, if Obama is a clandestine Muslim, why would he always wear a ring that would instantly identify him as one?Seems to me to be a blown-out-of-proportion obsession over a dear ring.

 40. As a Welsh reader..yes, Wales, Scotland, Northern Ireland and England are all officially separate countries that collectively make up the county called the UK. I’ve just checked ‘cos I’m writing a guest post about Wales for someone. I think I’ve been to about 70 ( because I’m old!) but I’ve not counted recently. No, I wouldn’t count separate states like Tassie, that’s silly, but airport stopovers certainly count, you can have fun at an airport!

 41. dit :Rien à ajouter sur la fatigue de la maman seule avec des gnomes, je compatis et comprends d’autant mieux que le mien d’homme part toutes les 6 semaines passer 15 jours sur un autre continent.Mais ce que je remarque le plus, c’est l’utilisation du mot : Nonobstant dans ton article.Rien que cela, ça m’aurait fatiguée ! )

 42. time infrastructure early you reflect tasks. children within it want with and such or worn, Corporate in slight print single the as hardware understand your dispatch the happens Run not your forums would accepts as invoicing only technology adapted in

 43. I thought the point of satire was to take something further for the purpose of humor. Problem is, you haven’t taken anything further at all – this is exactly what Republicans have been saying all along. A great number of Republicans *do* believe group health insurance is a bad idea.

 44. Prem Martyn, What is wrong with meat eater and being sannyasin also.For sure, someone can quote Osho about this, but was the veganism is the central point of His teachings.Do you think Vegan Meditators will find G Spot of existance and the others will end up in asS pot.im my opinion, to eat meat which is prohibited by any religious belief is as good as to be Vegan.

 45. Love the plaid dress and am hoping to make one similar. I’m so glad I was able to follow along with your sewing adventures via Sew Weekly. Your projects taught me about the potential of sergers and recovered sweaters, lovely and unexpected color combinations, beautiful dresses, life with and without makeup, etc. Can’t wait to see what you come up with in the new year.And, if you’re ever in Munich, drop a line! 😀

 46. I will beat you to Josh so we left. Christ is offensive to them I guess. Muslims and Christians are in an eternal war of words and they kill people. I don’t understand what you mean by my compassion being supercilious. Please explian.

 47. Pingback: clothing
 48. Pingback: free chat
 49. Pingback: Cams
 50. Pingback: desigirl

Reacties zijn gesloten.