Bijna een week thuis

Beste lezers,

Voor de eerste maal sinds mijn opname een berichtje van mijzelf.

Dank aan iedereen voor de steun. Veel kaarten, mails, reacties en cadeaus gekregen. Hartverwarmend was ook het welkom thuis. Vele (over)buren hadden de vlag uitgehangen. Ontroerend!
Het blog is door heel veel mensen gelezen en heeft zijn waarde bewezen. Gemiddeld lazen dagelijks ca. 350 mensen het blog.

Bijna een week ben ik nu thuis en het gaat goed. De eerste dag was hectisch omdat alle verbandmiddelen er nog niet waren, maar dat was na wat heen en weer rijden door Jeroen, snel opgelost. De thuiszorg weet prima hoe ze de wonden moet behandelen. De schaafwonden op mijn linkerbeen zijn bijna heel, de schaafwonden op mijn rechterbeen zijn nog voor een deel open. Daarnaast zit er in mijn nek en op mijn wang nog een wond die behandeld moet worden.
Het slapen gaat best goed. Het eten en drinken helemaal! Kan nu eigenlijk weer gewoon eten en drinken. Fantastisch als je bedenkt dat ik 3 weken geleden nog maar met moeite een slokje met een rietje kon drinken. Net mijn eerste milkshake op. Wat heb ik daar lang naar uitgekeken  ðŸ˜‰

Lopen kan ik nu een meter of 10 maar wel met de rolstoel als steun. Van de fysio, die 2 maal per week komt, heb ik oefeningen gekregen om te trainen. Het gaat wel vooruit maar niet zo snel als ik zou willen. Dat ongeduld komt me bekend voor en hierover heb ik in het ziekenhuis vaak met de artsen gesproken. Telkens kreeg ik dezelfde opmerking “je bent heel erg ziek geweest en herstel heeft veel tijd nodig”.
Voor mijn omgeving is het wel erg belastend, ook al doen ze het graag! Ik lig nog veel op bed en moet voor alles hun hulp inschakelen. Gelukkig merk ik dat de kracht terug komt en kan ik binnenkort weer meer zelf doen.
Groeten,
Dolf.