Bijna een week thuis

Beste lezers,

Voor de eerste maal sinds mijn opname een berichtje van mijzelf.

Dank aan iedereen voor de steun. Veel kaarten, mails, reacties en cadeaus gekregen. Hartverwarmend was ook het welkom thuis. Vele (over)buren hadden de vlag uitgehangen. Ontroerend!
Het blog is door heel veel mensen gelezen en heeft zijn waarde bewezen. Gemiddeld lazen dagelijks ca. 350 mensen het blog.

Bijna een week ben ik nu thuis en het gaat goed. De eerste dag was hectisch omdat alle verbandmiddelen er nog niet waren, maar dat was na wat heen en weer rijden door Jeroen, snel opgelost. De thuiszorg weet prima hoe ze de wonden moet behandelen. De schaafwonden op mijn linkerbeen zijn bijna heel, de schaafwonden op mijn rechterbeen zijn nog voor een deel open. Daarnaast zit er in mijn nek en op mijn wang nog een wond die behandeld moet worden.
Het slapen gaat best goed. Het eten en drinken helemaal! Kan nu eigenlijk weer gewoon eten en drinken. Fantastisch als je bedenkt dat ik 3 weken geleden nog maar met moeite een slokje met een rietje kon drinken. Net mijn eerste milkshake op. Wat heb ik daar lang naar uitgekeken  😉

Lopen kan ik nu een meter of 10 maar wel met de rolstoel als steun. Van de fysio, die 2 maal per week komt, heb ik oefeningen gekregen om te trainen. Het gaat wel vooruit maar niet zo snel als ik zou willen. Dat ongeduld komt me bekend voor en hierover heb ik in het ziekenhuis vaak met de artsen gesproken. Telkens kreeg ik dezelfde opmerking “je bent heel erg ziek geweest en herstel heeft veel tijd nodig”.
Voor mijn omgeving is het wel erg belastend, ook al doen ze het graag! Ik lig nog veel op bed en moet voor alles hun hulp inschakelen. Gelukkig merk ik dat de kracht terug komt en kan ik binnenkort weer meer zelf doen.
Groeten,
Dolf.

13 gedachten over “Bijna een week thuis

 1. Beste Dolf,

  Ik heb je mogen volgen op je blog. Indrukwekkend. Zoals je steeds blijft aangeven in alles wat je schrijft, ik blijf vechten en het gaat mij niet snel genoeg. Een prima instelling waar velen positieve energie uit putten. Je bent ondanks je ernstige ziekte nog steeds een voorbeeld voor anderen hoe je de dingen bekijkt en oppakt. Hou je taai, wees reeel en heel veel sterkte met de weg die je nog hebt te gaan.
  Harry A.

 2. komt goed kanjer, voor de zoveelste keer gefeliciteerd voor morgen.alle goeds voor jullie allemaal, liefs atty

 3. Hai Dolf,

  Goed om te lezen dat je weer thuis bent en dat het steeds weer beter met je gaat.

  Zet hem op!

  GR,

  Bas

 4. Goed om je zelf weer aan het woord te zien Dolf, maar je vrouw heeft fantastisch voor je waargenomen. Rustig aan en stap voor stap aan je herstel werken. Je kan het!

 5. Ten eerste van harte gefeliciteerd met je verjaardag [jaja dit is wel de goede dag hihihi]

  En verder, ach je bent gewoon een kanjer 1ste klas. Als je kijkt vanwaar je bent gekomen ruim 7 weken geleden dan kan je zeggen dat je toch wel heel erg vooruit bent gegaan en ook nog eens in een behoorlijk tempo. Natuurlijk is het stapje voor stapje maar als je straks al die stappen hebt gemaakt is het toch een hele grote berg die je beklommen hebt. Petje af voor hoe je [lekker eigenwijs..zouden we toch familie zijn 😉 ] je inzet om elke keer die stappen te maken. En nog steeds zal je merken dat je soms een stapje of stap terug moet doen om te kijken hoe en waar je op dat moment staat. Dat moet je toch zeker blijven doen lieve Dolf, elke paar dagen even stil staan bij hetgeen je tot zover hebt gedaan, dat zal je aan het eind helpen om dingen te relativeren en te kunnen zien zoals ze gezien moeten worden [je snapt me vast wel hé]

  Nou lieve Dolf ik hoop dat je een gezellige dag kunt hebben met die grandioos sterke Marjolein van je. Die lieve en dappere Kaatje en je sterke zoon. En vooral ook dat je heerlijk kan genieten van de kleine Dylan.
  Dikke kus van mij voor jou en jullie

 6. Hoi Dolf en de rest van da familie.

  Wij zijn erg blij dat je weer thuis bent. Heel fijn dat het blog zo goed is bijgehouden zodat wij mee konden en kunnen leven. Nu op voor het herstel en neem daar de tijd voor. Een mens is altijd ongeduldig(hoofd)sneller dan de natuur(lichaam) aangeeft.
  Hidde en Paula

 7. Dolf, van harte gefeliciteerd met je verjaardag. Een hele mooie dag en nog vele mooie dagen gewenst. Lieve groet, Colinda

 8. Hoi Dolf, fantastisch dat je weer zelf steeds kleine beetjes op kunt pakken omdat je elke dag een klein beetje sterker wordt!
  Goed om weer jouw eigen bericht hier te zien! Wat een fantastisch gezin heb je ook, hulde aan hen, vooral om alle zorg(en) en voor alle volgers de berichtjes!
  Goed om te lezen dat je al weer stappen vooruit kunt maken, al is het met rolstoel onder bereik! het gaat weer! Dat is waar jij steeds voor gaat! Top!
  Geniet van alle kleine en grote dingen die er om je heen gebeuren en voor je gedaan worden. Eén ding weet ik heel zeker: het wordt met liefde gedaan. Jij bent ook iemand die veel geeft, nu mag (lees moet) je het ook aannemen!
  Succes met dit verdere herstel. wij duimen voor je dat het zo blijft verlopen.
  groetjes
  Ingeborg en cs

 9. Hoi Dolf
  Aller eerst nog gefeliciteerd met je verjaardag.
  Wat fijn dat je weer thuis bent,voor je zelf en Marjolein en ook voor de kinderen. Fijn dat je zelf weer je blog bij kan houden.Fijn dat het weer iets betermet je gaat,maar je heb nog een lange weg te gaan. Maar je heeft een schat van een vrouw achter je staan,en ook je kinderen natuurlijk toppie.Ik wens je nog heel veel sterkte verder toe.
  Groeten Pia

 10. Ha Dolf, welliswaar wat te laanog van harte gefeliciteerd met je verjaardag, Joke en ik volgen jouw blog regelmatig en zijn blij met de laatste ontwikkelingen. Je komt van ver! We wensen jou en allen de je lief zijn heel veel sterkte de komende tijd en hopen dat je snel genoeg op krachten kunt komen om verder te gaan met de behandelingen. Groet,
  Joke en Cees

 11. Hoi Dolf,

  Ook wij- van Kiekeboe – lezen je blog, en houden de stand van zaken bij !
  Fijn dat je thuis bent,voor Marjolein ook heerlijk.

  Heel veel sterkte toegewenst van ons allemaal !!

  Jokelien

 12. Hoi Dolf
  Wat fijn dat je weer thuis bent Dolf ,lekker weer in je eigen omgeving met Marjolein en de kids.Je heb een hele zware tijd gehad in het ziekenhuis. Wat ik gelezen heb op je blog .
  Fijn dat je weer zelf een berichtje op je blog kan schrijven.Ik wens jullie nog heel veel sterkte en heel veel liefde met elkaar
  Groeten Pia

Reacties zijn gesloten.