UMCU Dag 23 Verrassing!!

Verrassende wending: bij het artsenrondje is het revalideren van Dolf besproken. Alles wat hij op dit moment nodig heeft, kan ook thuis gebeuren (wondverzorging, fysio, aansterken). Het is met het oog op Dolf’s vatbaarheid veiliger voor hem om thuis op te knappen dan in een verpleegtehuis.


DUS:     DOLF KOMT HEEL BINNENKORT NAAR HUIS!!!!

Het verpleegtehuis wordt overgeslagen, maandag wordt een bed in de woonkamer geplaatst, dinsdagochtend 10.00 uur komt de thuiszorg voor de eerste keer langs. Wanneer Dolf precies thuis komt, is nog niet bekend, maar het kan niet lang meer duren. Na overplaatsing naar de medium care hebben wij al aangegeven, dat wij hoopten dat hij zo snel als mogelijk zou zijn, naar huis zou mogen. 26 dagen later is het dan zover!

Praktisch gezien is er veel te regelen: kamer anders inrichten, spullen wegruimen. Er moet een bed in de kamer komen, een rolstoel, een rollator, verbandmiddelen, medicijnenvoorraad, wijkverpleging, fysiotherapeut.

Wij, als gezin, moeten een aantal punten goed bespreken; wat zijn de gevolgen van deze beslissing? wat kan hetzelfde blijven, wat moet anders? Hoe gaan we het aanpakken? We zullen nu echt de hulp van anderen gaan inroepen, want er zal bijvoorbeeld toch iemand bij Dolf moeten blijven, als Marjolein er even tussen uit moet.

Ook met het bezoek blijven we heel voorzichtig. Dolf zal toch ook thuis veel rust moeten hebben.
Sorry, maar spontaan binnenlopen, kan nog echt niet!!! We plannen bezoek, héél af en toe kan er iemand langs komen. We gaan ons daar ook strikt aanhouden, als Dolf thuis is.

En als je (uitgenodigd) langskomt, lees dan nog even het stukje “hygiëne regels voor bezoek”. (verkouden? niet fit? niet komen!) (geen handen, geen zoenen) (geen bloemen, geen planten).

65 gedachten over “UMCU Dag 23 Verrassing!!

 1. Back home! Eindelijk. Nog een paar dagen en dan een hele grote stap in de goede richting. Thuis. Top Dolf!
  Groeten van André, Paula & kids

 2. Wij gaan vlaggen als het zover is! Super wat een wending ineens. Laat het weten hè Marjolein als we iets kunnen doen!
  Liefs, Carla XXxx

 3. Gefeliciteerd! Wat heerlijk! In de eigen omgeving met eigen mensen hele dag om je heen. Ohhhh, fijn! En tuurlijk komen we nog niet. Deze blog houdt ons goed op de hoogte en we hebben toch het gevoel zo een beetje mee te kunnen leven! Ik hoop zo dat het deze week mooi weer blijft dan kan Dolf extra genieten. Heel veel liefs, de Borghesies

 4. Nou hoe is het mogelijk zeg… wat een goed nieuws!!!
  Hoera, alles straks weer op het eigen honk! wat zal dat fijn zijn, weer even met elkaar en samen onder 1 dak!
  Hopelijk is alles vlot geregeld en is het snel voor elkaar! we duimen mee!
  succes!! Ingeborg

 5. Heyyy Dolf,
  Ik mis je heel erg op het voetbalveld, maar dat gaat wel weer gebeuren met een pils er bij, daarom ben ik maar dichtbij je komen liggen hier in het UMC, groeten van kamernr.10.
  Sam
  Veel sterkte als je thuis komt.

 6. Als dat geen super nieuws is 🙂
  Natuurlijk er veel aanpassing moeten gebeuren maar het op en af rijden is toch voorbij en voor Dolf zal thuis zijn toch een hele opluchting zijn.

  Rita

Reacties zijn gesloten.