UMCU Dag 16 Verpleegafdeling

De diëtiste heeft voor nutridrink op een andere basis gezorgd. Deze maakt Dolf niet misselijk!!
Als hij 5 tot 7 flesjes van 200 ml per dag naar binnen krijgt, is het voldoende om geen sonde buis meer te hoeven hebben. Om 17.00 uur had hij al 4 flesjes op, dus dat gaat vast wel lukken!!!

De plastisch chirurg heeft weer alle wonden gecontroleerd:

Met de schaafwonden op zijn linkerbeen gaat het minder goed, toch wel ontstoken (vandaar waarschijnlijk de koorts van gisteren). Ze zijn extra gespoeld met water en zout. Morgen wordt er een kweek gemaakt, om te kijken of er een bacterie bij de wonden is gekomen (maar dat zal niet zo’n agressieve zijn….). Dus niet iets om je heel erg zorgen over te maken, maar Dolf heeft er wel pijn aan. 

De borstwond gaat heel goed. Het is niet meer zo’n groot diepteverschil, van binnenuit groeit het weefsel weer iets omhoog.

Het wondje in zijn wang moet van binnenuit dichtgroeien, dan kan later de huid gehecht worden. Het is nu nog een diepe put zo groot als 20 eurocent.

De plastisch chirurg heeft gezegd, dat hij ook na ontslag uit het ziekenhuis bij plastisch chirurgie onder controle moet blijven. Vooral met transplantaties in de nek, is later vaak nog een kleine operatie nodig.