Hygiëne regels voor bezoekers

WAARSCHUWING:

Als iemand nu bij Dolf langs gaat, is het heel belangrijk vooraf de handen met alcohol te reinigen. Niet fit, of zelfs verkouden, laat staan grieperig?? Niet in zijn buurt komen!!!!  Bij enige twijfel wegblijven!!  Geen jas aanhouden tijdens het bezoek. Deze regels gaan nog heel lang duren. 

Hij is heel kwetsbaar en dat wordt nog erger na de stamceltransplantatie, waarbij zijn totale afweersysteem wordt platgelegd. Maandenlang afstand houden, niet onder de mensen komen, zelfs niet naar de winkel. Mensen (= kans op besmetting) vermijden.

Toen Dolf voor het eerst bij de afdeling hematologie kwam, stak de hematoloog zijn hand uit en stelde zich voor. Meteen ging hij zijn handen met Dettol wassen, nog voordat we het gesprek hadden.
Vervolgens zei hij, dat het de laatste keer was dat hij ons de hand zou schudden.
“Dit is niet onaardig bedoeld,” zei hij, “maar er zijn hier zoveel kwetsbare (ex-) patiënten, dat ik besmetting wil voorkomen.”  


DUS:
Geen handen geven (tenzij met alcohol gereinigd), en natuurlijk ook niet zoenen.
Geen goedbedoelde, troostende aanrakingen. Deze regels gelden ook voor Marjolein!!!

Overigens is het nog steeds bijna alleen familie die langs komt. En zelfs dat is Dolf soms al te vermoeiend. Hij heeft zijn energie zelf veel te hard nodig! Hij geeft zelf aan, of hij bezoek aan kan. Afgelopen woensdag is zelfs de familie afgebeld, omdat hij geen energie meer had. Dan is zelfs een aanwezig familielid dat niets zegt, te veel.

Sorry, voorlopig geen bezoek, dat is het verzoek van Dolf.


1.350 gedachten over “Hygiëne regels voor bezoekers

 1. Oh wat zouden we hem graag even willen omhelzen.
  De Bikkel.

  Gert-jan en Therese

 2. Lieve Marjolein, Dolf, Jeroen en Karin

  We willen jullie ongelofelijk veel sterkte toewensen,
  we volgen jullie via dit blog.

  Groet,

  Dick, Fransisca, Stephan, Judith en Myrith Wahl

 3. Beste familie,
  Af en toe lees ik dit blog om te zien hoe het Dolf, die ik van lang geleden ken, vergaat. Mijn broer zit in een deels vergelijkbaar traject, dus ik herken de emoties, de mentale dreunen, en de fysieke strijd om te overleven, ook voor zijn naasten.

  Heel veel kracht toegewenst!!

 4. Pingback: sexy chat
 5. Pingback: Eyebrows tattoo

Reacties zijn gesloten.