Jammer

Net terug uit het ziekenhuis. Half uurtje voor het bezoek met een vingerprik bloed laten prikken. De eerste maal dat dit op deze manier gaat in plaats van in een ader. Als we binnen zijn krijgen we direct te horen dat mijn broer geen donor kan zijn. Wel heel erg jammer. Naast de praktische voordelen zoals minder risico op afstoting, leek het me ook heel erg bijzonder als ik dankzij mijn broer er weer bovenop zou komen. Het is niet anders, de kans was ook klein (25%). Men heeft al wel globaal gekeken in de donorbank en de kans dat men een donor vindt is groot. 
De bloedwaarden zijn weer omlaag gegaan maar niet alarmerend. (Hb 5.4, was 5.6 ; blijft apart dat het in het UMCU hoger is dan bij de huisarts). 
Het is niet urgent en naar verwachting zal in januari/februari de transplantatie plaats vinden. Als ik me ondertussen zieker begin te voelen moet ik bellen en kan men alsnog een bloedtransfusie geven. Er bestaat een heel klein risico dat deze ziekte zich in de tussentijd omzet naar leukemie. Voor de transplantatie wordt er nog een beenmergpunctie gedaan om te controleren of er leukemiecellen in mijn beenmerg zitten. Als die er in zitten wordt er een zware chemokuur gegeven, anders een “gemiddelde”.  
Afgelopen week voor controle naar de tandarts geweest, en voor de zekerheid doorverwezen naar de kaakchirurg die met een foto van mijn hele gebit zal controleren of er ergens een sluimerende ontsteking zit. Een goede voorbereiding…..
Volgende controle afspraak bij de hematoloog is weer over 3 weken.


Bloedwaarden :
Hb 5.4                              Normaalwaarden 8,5-11        (Zuurstof)
Bloedplaatjes 165                Normaalwaarden 150-400      (Stolling)
Witte bloedlichaampjes 2,2   Normaalwaarden 4-10           (Weerstand)

2.575 gedachten over “Jammer

 1. Hoi Dolf,
  Net je blog doorgekregen van Koen Govers, en dan meteen zo'n … bericht. Jammer dat je broer geen donor kan zijn. Het blijft zo spannend, fijn dat ze er wel vertrouwen in hebben dat er op niet al te lange termijn een donor gevonden kan worden.
  Sterkte, we denken aan je en missen je bij de koffie, Karin.

 2. Ha Dolf, wat een domper van je broer: je zou toch denken dat ze heel actief gaan zoeken in de bank en je morgen al berichten dat er een is gevonden! Houd de moed erin en bij Reos denken we aan je en leven we met je mee!

 3. Hallo Dolf,

  Jammer, dat Marc geen donor kan zijn. Hopelijk vinden ze in de bank spoedig het juiste materiaal. Goed, dat ook de tandarts de nodige voorzorgen neemt. Veel moed bij alles wat komen gaat. We denken aan je.
  Groetjes van ons allemaal,
  Leen, Hélène, Fleur en Martijn

 4. Hé Super Dolf,
  Jammer te lezen dat je broer niet je donor kan zijn, goed om te weten dat de kans groot is op een andere donor.
  Hopen je snel weer te zien, sterkte!
  Corrie en Heiko

 5. vraiment très belles ces barboteuses, il faut que je me lance pour mon petit dernier de 3 mois &#38e0;.heureus2ment j’ai un peu de temps il ne fait pas encore assez chaud ici!

 6. Pingback: Designer
 7. Pingback: Free chaturbate

Reacties zijn gesloten.